Altıncılar dikkat! O altınlar sahte... Zarara uğrayabilirsiniz!

Altıncılar dikkat! O altınlar sahte... Zarara uğrayabilirsiniz!

Altın fiyatlarının son aylardaki yükselişi ile birlikte piyasada sahte altın furyası başladı. Bu konu ile ilgili somut altına yatırım yapanların çok dikkat etmesi gerekiyor ne zaman nerede dikkat etmeli?

Düğün Sezonunda Dikkat! Sahte Altın Uyarısı


Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da açılıyor. Bu dönemde artan altın talebine paralel olarak sahte altın satışlarında da artış riski bulunuyor. Erzincan'daki kuyumcular, vatandaşları sahte altına karşı uyararak altın alışverişlerini güvenilir kuyumculardan yapmaları konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.
Sahte Altın Mağduriyetleri Artıyor
Kuyumculardan gelen bilgilere göre, son zamanlarda piyasaya çok sayıda demo altın sürülmesi hem halkı hem de kuyumcuları mağdur ediyor. Müşterilerden gelen altınların birçoğunun sahte veya ayarının düşük olduğu, hatta gramında farklılıklar olduğu belirtiliyor. Kuyumcular da bu demo altınları ayırt etmekte zorlanabiliyor.
Daha Önce de Sahte Altın Olayları Yaşanmıştı
Kuyumcular, geçmişte de benzer mağduriyetlerle karşılaştıklarını ve müşterilerin başka kuyumculardan altın aldıklarını iddia ettiklerini ifade ediyor.
Altın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sahte altına karşı korunmak için altın alışverişinin güvenilir kuyumculardan yapılması gerekiyor. Kuyumcular, altının sesini dinleyerek, mıknatısla test ederek ve asit kullanarak sahte olup olmadığını kontrol edebiliyor.
Düğün Sezonunda Sahte Altınlara Dikkat!
Düğün sezonu nedeniyle altına olan talep arttıkça sahte altın satışlarında da artış riski bulunuyor. Bu nedenle vatandaşların altın alışverişlerinde dikkatli olmaları ve güvenilir kuyumcuları tercih etmeleri önem taşıyor.