100 Bin Kişiye İstihdam Fırsatı

100 Bin Kişiye İstihdam Fırsatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2023 yılına kadar tüm yerel yönetimlerimiz 'Sıfır Atık' uygulamasını şehirlerinde hayata geçirecekler ve bu anlamda da yapılması gereken projeleri yapacaklar. 2020 sonuna kadar da büyükşehirlerde zaten bu uygulama zorunlu hale gelecek." diye konuştu.

kamuajans.com - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, denize, göllere kıyısı olan tüm şehirlerde Sıfır Atık Mavi Projesini altı ay önce başlattıklarını belirtti.

Sıfır Atık Projesinin bir başka ayağının da "Sıfır Atık Mavi" Projesi olduğunu anlatan Kurum, "Denize, göllere kıyısı olan tüm şehirlerimizde Sıfır Atık Mavi Projesini altı ay önce başlattık. Bu uygulamayla bugüne kadar 163 bin metreküp deniz çöpü toplayarak bertarafa gönderdik. Sıfır Atık Projesiyle birlikte yıllık 20 milyar lira tasarruf etmiş ve 100 bin kişiye de istihdam sağlamış olacağız. Yıl sonuna kadar Ankara'nın Kızılcahamam ve Samsun'un Ladik gibi pilot ilçelerde, sistem olarak Japonya'daki Kamikatsu gibi, bu ilçelerde de bu uygulamaya geçmek istiyoruz." dedi.

2020'de İstanbul'un iki yakasına ve Kocaeli'ye "Atık Getirme Merkezi" kuracaklarını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak Sıfır Atık Sistemimizi kuran tüm kurumlarımızı, vereceğimiz 'Sıfır Atık Belgesi'yle takip edeceğiz. Bunun için temmuz ayında Sıfır Atık Yönetmeliğimizi yayımladık. Ocak 2020 itibarıyla sistemi kuranlara belgelerini vermeye başlayacağız. 30 büyükşehir belediyesi ve nüfusu 250 binin üzerinde olan 88 ilçe belediyemiz 31 Aralık 2020 itibarıyla Sıfır Atık Sistemine geçecek. Böylece Marmara Bölgesinde 17 milyon olmak üzere tüm Türkiye'de toplam 37 milyon vatandaşımızın bu hizmetten faydalanmasını sağlamış olacağız. İnşallah sizlerle, belediyelerimizle, üniversitelerimizle, hep birlikte el ele, omuz omuza bu başarılara ulaşacağız. Tabii yaptığımız bütün bu çalışmalar tek bir amaca hizmet ediyor, o da merhum Turgut Cansever'in ifadeleriyle 'Dünyamızı ve ülkemizi güzelleştirmektir.' Bu konuda belediyelerimizin, üniversitelerimizin, okullarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın projemize verdikleri destek hakikaten olağanüstü." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.