Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödenmesi Açıklaması

Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödenmesi Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mahrumiyet derecesine göre 1 ila 2 brüt asgari ücret arasında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesinin talep edildiğini belirtti.

Kariyer basamakları ile ilgili düzenlemenin de Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alması gerektiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Kariyer basamaklarında hizmet yılı esas alınmalıdır” dedi.

Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere teşvik uygulaması getirilmesini de isteyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Siz Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde görev yapan bir öğretmenle, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde görev yapan bir öğretmene aynı hakları verirseniz, mahrumiyet bölgelerinde öğretmen tutamazsınız. Mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimiz, ‘Fedakârlık ortaya koyuyorum ama devletim de bu fedakârlığımı görmezden gelmiyor’ diye düşünmelidir. Dolayısıyla sendikamız, mahrumiyet derecesine göre 1 ila 2 brüt asgari ücret arasında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini talep etmektedir. Bu uygulama öğretmenleri esir ederek değil, teşvik ederek o bölgelerdeki öğretmen istikrarını sağlayacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.