Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Destek Eğitim Hizmetlerinden Yararlanma Durumu

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Destek Eğitim Hizmetlerinden Yararlanma Durumu

kamuajans.com - Rehberlik ve araştırma merkezlerine başvuru yapan yabancı uyruklu öğrencileri ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı görüş yazısı yayınlandı.

Bakan Oktay Kılıç imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezlerine başvuru yapan yabancı uyruklu vatandaşların destek eğitim hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacağı ve eğitim karşılığında ödeme yapılıp yapılmayacağı ve RAM'lar tarafından destek eğitim önerilip önerilemeyeceği hakkındaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 1 Eylül 2016 tarihli ve 9338061 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

Yabancı uyruklu öğrencilere destek eğitimi önerilip önerilmeyeceği hususu Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği okula/kuruma yerkeltirmenin özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda yapıldığı belirtildiğinden; RAM'larca yabancı uyruklu öğrencilerin eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılarak destek eğitimi önerilmesinde Genel Müdürlüğümüzce sakınca olmadığı düşünülmektedir. 

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı ÖZel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin öğrenci kayıtlarına ilişkin 20'nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde; ''T.C. Kimlik numaraı'' hükmü ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 51'inci maddesi 10'uncu fıkrasında ''Okullara, çeşitli kurslara, motorlu taşıt sürücüleri kurslarına, hizmetiçi eğitim merkezlerine ve öğrenci etüt eğitim merkezlerine yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtlarında'' hükmü yer almaktadır. Bu nedenle yabancı uyruklu engelli bireylerin sistemden kayıt işlemleri yapılamadığı ve destek eğitim giderlerinin Bakanlığımızca karşılanmadığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 14 Ekim 2016 tarihli ve 11329225 sayılı yazısında belirtilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.