Türkiye'de İlk Kez Türkçe Beceri Sınavı Yapıldı

Türkiye'de İlk Kez Türkçe Beceri Sınavı Yapıldı

Okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride dil yeterliliklerini ölçen ilk Türkçe Elektronik Sınav,Trabzon’la birlikte toplam 15 ilde bugün gerçekleştirildi.

Okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride dil yeterlilikleri ölçen ilk Türkçe Elektronik Sınav(e-sınav) Trabzon Ölçme Değerlendirme Merkezi’nde (ÖDM) oluşturulan 20 kişilik Türkçe Beceri E-Sınav Salonu’nda yapıldı. 

Uygulama için belirlenen 15pilot ilden biri olan Trabzon’da, 24-25 Nisan Çarşamba ve Perşembe günleri Ortahisar Bedri Rahmi Eyüboğlu Ortaokulu ve Piri Reis Ortaokulu ile 26 Nisan Cuma günü Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulunun katılımıyla ikişer oturum şeklinde toplamda 60 öğrencinin iştirakiyle gerçekleştirilecek olanTürkçe Elektronik Sınav,Türkiye’de ilk kez uygulanıyor.

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, “MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bu pilot uygulamalardan sonra elde edilen verileri kullanarak ülkemizin bu alandaki mevcut durumunu tespit edecek ve ana dildeki her bir beceri ile akademik başarı arasındaki ilişkileri inceleyecek.

Sınavın ilk uygulamasına,Trabzon'da üç okuldan seçilen 60 öğrenci katılıyor. Trabzon Ölçme Değerlendirme Merkezi’nde (ÖDM) uluslararası standartlarda, 20 kişilik Türkçe Beceri E-Sınav Salonu oluşturuldu. Sınav burada uygulanacak.” dedi.

"Milli Eğitim sistemimizde bir ilk"

Türkçede dört dil yeterliliğinin ölçülmesine ilişkin e-sınav uygulamasını Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK’un çok önemsediğini ifade eden Müdür AKTAŞ,şöyle devam etti: “Bu uygulama, milli eğitim sistemimizde bir ilktir. İlk kez Türkçe dört beceriyi ölçen bir e-sınav yapılıyor.

Pilot uygulamalardan sonra elde edilen veriler kullanılarak mevcut durumumuztespit edilecek ve ana dildeki her bir beceri ile akademik başarı arasındaki ilişkiler incelenecek. Bu kapsamda ana dil eğitiminde, öğretmenlerimizin dört beceride ölçme yapabilmeleri için eğitimler düzenlenecek. 2019 yılında farklı sınıflardaki öğrencilerimize yönelik ana dilde dört beceri izleme ve değerlendirme araştırması yapılacak. Elde edilendönütlerle de ana dil eğitimimiz sürekli güçlenecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.