Tüm Kurslar Kapatıldı

Tüm Kurslar Kapatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 26022156-45.03-E.17077967 sayılı Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi konulu 23 Kasım 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. Yusuf Büyük imzalı resmi yazıda ''salgına karşı alınacak tedbirler kapsamında Bakanlığımız tarafından yayımlanan Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısı neticesinde hayat boyu öğrenme kurumlarında verilen eğitimler ile ilgili uygulamaya yönelik görüş talepleri ve bildirimler Genel Müdürlüğümüze ulaşmakta olup konu ile ilgili aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında verilen tüm kurslarımız 20 Kasım 2020 tarihinden 4 Ocak 2021 tarihine kadar durdurulacaktır.

2. Koruyucu maske ve koruyucu kıyafet yapımı kursları, Türkiye İş Kurumu ile iş birliğinde açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimli meslek edindirme ve geliştirme kursları, hijyen eğitimi kursu, kalorifer ateşçiliği kursları, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların eğitimlerine yönelik kurslar, Genel Müdürlüğümüzce yürütülen ulusal ve uluslararası proje kapsamındaki kurslar, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak Valilik onayı ile açılabilecek ve devam edebilecektir.

3. e-Yaygın üzerinden açılmış mevcut kurslarımız sistem üzerinden kapatılmayacak, 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında sistemden yeni kurs açılışı ve kursiyer kayıtları yapılmayacaktır.

4. Ücretli usta öğreticilerin sigorta iş ve işlemleriyle ilgili (giriş-çıkış, prim ve gün girişi vb.) herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

5. Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki kadrolu öğretmenlerimiz Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısının 8. maddesinde belirtilen kapsamda kurumlarda bulunacaklardır. Olgunlaşma enstitülerinin araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama bölümlerinde görevli öğretmenler ve usta öğreticiler ile bu kurumlardaki proje/tema çalışmalarında görevlendirilen kadrosuz usta öğreticiler görevlerine devam edecektir.

6. Açık öğretim sınavları planlandığı üzere 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacaktır.'' denilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.