Telafi Eğitimi Ek Ders Ücreti Ödemeleri Yazısı

Telafi Eğitimi Ek Ders Ücreti Ödemeleri Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 28892082-869-E.12138465 sayılı 4 Eylül 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Ömer İnan imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla başlamış; bu kapsamda 31 Ağustos-18 Eylül 2020 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik ''Eğitim Programı'' uygulaması öngörülmüştür. Bu süreçte yapılacak ek ders ücreti ödemelerine ilişkin aşağıda belirtilen açıklamanın yapılması gerekli öngörülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 4'üncü maddesinde;

''e) Ders Yılı: Derslerin başladığı günden derslerin kesildiği güne kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süreyi...

ı) Öğretim yılı: Ders yılının başladığı tarihten ertesi ders yılının başladığı tarihe kadar geçen süreyi... ifade eder.'' hükmü yer almaktadır.

Aynı Kararın ''Yetiştirme, okuma-yazma ve uyum kursları'' başlıklı 8'inci maddesinde;

''(1) Bu Kararla belirlenen azami ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;

a) Ders yılı içinde;

1) İlgili mevzuatına göre dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görüllen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında... görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar... ek ders görevi verilebilir.

(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde Cumartesi ve Pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir...'' hükmüne yer verilmiştir.

Bakanlığımızın 27 Şubat 2009 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 4'üncü maddesinde ise;

''... Kararın 8'inci maddesi kapsamında yerine getirilen ders görevleri öncelikli aylık karşılığı, aylık karşılığı ders görevlerini dolduranlar bakımından ise ek ders ücreti karşılığı değerlendirilecektir. Ancak, bu kapsamda Cumartesi ve Pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde yerine getirilen ders görevleri, aylık karşılığı ders görevinin doldurulup doldurulamadığına bakılmaksızın ek ders ücreti karşılığında verilecektir.'' açıklaması yer almaktadır.

Bu çerçevede 31 Ağustos-18 Eylül 2020 tarihleri arasında;

1- Uzaktan eğitim yoluyla yapılacak eğitim programı kapsamında eğitim kurumu müdürlüklerince kendilerine ders görevi verilen öğretmenlerden bu kapsamda fiilen ders okutanların, sınıf ortamında yüz yüze eğitimlerde olduğu gibi öncelikle haftada aylık karşılığı okutmakla yükümlü oldukları ders saati sayılarını doldurmaları, bunun üzerinde okuttukları derslere bağlı olarak ise haftada okutabilecekleri azami ek ders saati sayısı içerisinde kalmak kaydıyla ek ders ücretinden yararlandırılmaları; bu kapsamda varsa Cumartesi ve Pazar günleri okutulan derslerin ise aylık karşılığı ders görevlerinden bağımsız olarak doğrudan ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir.

2- Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere, uzaktan eğitim yoluyla yapılacak eğitim programı kapsamında ders görevi verilmesi ve fiilen yerine getirdikleri ders görevleri karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesi çerçevesinde ek ders ücreti ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.