Talip Geylan'dan O Okul Müdürü Hakkında Açıklama

Talip Geylan'dan O Okul Müdürü Hakkında Açıklama

Kamuajans.com – Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, S. Onbaşı İlkokulu. Okul müdürü hakkında ortaya atılan iddaalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Etimesgut’ta bir okul; S. Onbaşı İlkokulu. Okul müdürü hakkında (öğretmenlere mobing uygulamak, okul aile birliği hesapları üzerinden haksız kazanç sağlamak, devleti zarara uğratmak, Erasmus projesinde 40.000 TL usulsüz harcama göstermek vs. den dolayı) açılan soruşturma neticesinde müfettişler kendisine maaş kesimi ve idarecilik görevinin üzerinden alınması teklifini getiriyorlar.

(Soruşturmada müdür yardımcısı, 14 öğretmen, okul aile birliği başkan ve üyeleri aleyhte ifade veriyorlar.)

Ayrıca S.Ö. 2016 yılında görev yaptığı Gökkuşağı ortaokulunda da benzer iddialarla soruşturma geçirmiş ve yine müfettişler tarafından idarecilik görevinin üzerinden alınması teklifi getirilmiş ancak dönemin @tcmeb yetkilileri bunu uygulamamıştır. Ancak asıl ilginç hikaye bundan sonra başlıyor: Yaşananlara sinirlenen S.Ö. adeta külhanbeyi edasıyla başlıyor okulda racon kesmeye; önce hakkında aleyhte ifade veren müdür yardımcısının odasının kilidini veMEBBİS şifresini değiştiriyor.

Yine aleyhinde ifade veren öğretmenlerin sınıflarını ve öğretmenler odasını temizlememesi için hizmetliye talimat veriyor. Hatta son birkaç gündür sınıfları veliler temizliyor. Tüm bunlar da tutanakla tespit ediliyor.

Merak ediyorum:

Bu okul müdürü kabadayılığının gücünü nereden alıyor?

Kendisini MEB’in ve mevzuatın üzerinde görme cüretini nasıl sergileyebiliyor?

Kim ya da hangi yapılar bu ölçüsüzlüğe sahip çıkıyor?

Tüm bunlara rağmen hala şahıstan bahsederken “Bizim S. …” diyerek sahiplenen MEB yetkilisi ne yaptığının farkında mı?

Haftalardır kamuoyunu işgal eden terbiyesizliğin gereğini yapmayan

@tcmeb

yetkilileri bu tutumlarıyla bu cüretkarlığı pekiştirdiklerinin farkında değiller mi?

“Okul müdürü eğitim lideri olmalı” kanaatini her ortamda dile getiren Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un bu ve benzeri yaşanan rezaletlere karşı ilgisiz kalmayacağına inanıyorum.

Ayrıca sorumluluk üstlenerek okulumuzda yaşanan usulsüzlük ve problemlere kayıtsız kalmayan meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşebilecek olumsuzluklara da asla müsaade edilmemesini özellikle vurguluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.