Sözleşmeli, Ücretli Gibi İstihdam Türleri Kaldırılmalıdır

Sözleşmeli, Ücretli Gibi İstihdam Türleri Kaldırılmalıdır

Anayasal ve yasal hakları kısıtlanmış, aile bütünlüğü bozulmuş sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamdan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, yüz binlerce öğretmen adayı atanmayı beklerken, öğretmen açığının, ucuz iş gücü olarak görülen, ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını, ücretli öğretmenliğin insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı bir uygulama olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, sözleşmeli, ücretli gibi uygulamalara son verilmesinin, iç ve iş huzuru, aile bütünlüğü ve eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için gerekli olduğunu ifade ederek, “Ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenlik ayıbına, aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi talebimizi buradan bir defa daha tekrarlıyorum. İş güvencesi için, eşit işe eşit ücret için, çalışma barışı için, emekte performans, hizmette yüksek kalite için bütün eğitim çalışanları kadrolu istihdamda birleştirilmeli, adaletsizliklere son verilmelidir” dedi.

Kalkınmada öncelikli yerlerin en büyük sorununun öğretmen açığı olduğunu kaydeden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Yıllardır bu soruna dikkat çekiyoruz. Ucuz ve güvencesiz istihdama, emek sömürüsüne ‘hayır’ diyoruz. Eğitim çalışanlarının kalkınmada öncelikli yörelerde uzun süre kalmalarını sağlayacak uygulamalara, teşviklere ihtiyaç olduğunu haykırıyoruz. Sözleşmeli, ücretli gibi istihdam türleri kaldırılmalıdır, diyoruz. Öğretmenliğin, ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu kariyer mesleği olmasını istiyor ve bunun için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.