Sözleşmeli Öğretmenlik Önerisi

Sözleşmeli Öğretmenlik Önerisi

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı (BUEK) Enver Yücel, ileride öğretmenlik mesleğini profesyonelce yapabilmek için devletin de öğretmenlerini sözleşmeli alması önerisinde bulundu.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı (BUEK) Enver Yücel, "Bütün öğretmenler sözleşmeli olarak girebilse ve öğretmeni de okulun müdürü seçebilse işte o zaman Türkiye'nin geldiği noktayı hep birlikte görürüz. O zaman devlet de bizimle birlikte olacaktır. Eğer eğitim sektörü diyorsak sektör rekabet içinde olmalıdır. Şimdi devletin ağırlığı çok fazla. Dolayısıyla özel sektör çok daha küçük. Eşit, adil yarışmak ve rekabet etmek istiyoruz. Dilerim bunlar da olabilir.

Sonuç olarak ister yapay zekalı ister başka bir sistem olsun öğretmenin yerini tutamaz. Ancak teknoloji ile olan bu araçlar öğretmenin işini kolaylaştırabilir. Öğretmen bugün haftada 30-40 saat çalışıyor. Bu çalışmalar çok daha aza inmeli. Öğretmenin o nedenle bu aracıları iyi kullanması lazım" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.