Skandal! Okul Birinciliği E-Okul’a İşlenmeyen Öğrenci Üniversiteye Giremedi

Skandal! Okul Birinciliği E-Okul’a İşlenmeyen Öğrenci Üniversiteye Giremedi

Kamuajans.com – Bursa Özlüce Uğur Anadolu Lisesi’nden birincilikle mezun olan Simay Karaçavuş, okul birinciliğinin MEB e-okul sistemine işlenmemiş olması nedeniyle üniversiteye giremedi.

Durumu “mağdur edildim” diyerek sosyal medyada paylaşan öğrenci, “Bursa /Özlüce Uğur Okulları Anadolu Lisesi birincisi olarak mezun oldum. Ancak okul birinciliğim onaylanmadığı için okul birinciliği kontenjanından yerleşmem gereken okula yerleşemedim. ÖSYM’ye yapmış olduğum başvuru sonucunda da okulumun okul birinciliğimi bildirmediği belirtilmektedir. Mağdurum” ifadelerine yer verdi.

DİPLOMA NOTLARI, KONTROL EDİLMEDİ Mİ?

Hatırlanacağı üzere, okul diploma notlarının süresi içerisinde MEB e-okul sistemine işlenip işlenmediğinin, hem öğrenci hem de okul idaresince kontrol edilmesi gerektiği ÖSYM tarafından daha önce de duyurulmuştu.

Karaçavuş’un kazanmayı umduğu okula yerleştirilmemesi üzerine başvurduğu ÖSYM’den gelen cevapta da bu duruma işaret edildi.

Simay Karaçavuş’un başvurusuna ÖSYM Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan gönderilen ve Daire Başkanvekili Gürsel Yumurtacı imzalı resmi yazıda “…(2019 YKS kılavuzuna göre) Okul birincisi bilgisi MEB e-okul sisteminden 11 Temmuz 2019 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır. Adayların bu bilgilerini 11-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında kontrol etmeleri 19 Temmuz 2019 tarihi saat 16.00’ya kadar MEB e-okul sisteminde gereken düzeltmeleri yaptırmış olamaları gerekmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra düzeltme-değişiklik yapılamayacaktır” bilgisinin adaylara 11 Şubat 2019’da tebliğ edilmiş olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“…Adayların eğitim bilgileri kılavuzda belirtilen süreler içerisinde MEB e-okul kayıtlarından… alınmış ve merkezi yerleştirme yapılmıştır.

Başvurunuz üzerine yapılan incelemede; 2019-YKS döneminde ortaöğretim kurumunuz tarafından okul birincisi olarak bildirilmediğiniz tespit edilmiş olup, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda almış olduğunuz puan/puanların tercih etmiş olduğunuz yükseköğretim programlarına yerleştirilmeniz için yeterli olmadığı belirlenmiştir.”



(Eğitim Radyosu / Özel) 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.