Seminerler Uzaktan Yapılsın

Seminerler Uzaktan Yapılsın

Hürriyet'ten Dilek Atlı'nın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen mesleki eğitim seminerlerinin 24-28 Ağustos arasında yüz yüze yapılacağı yönündeki kararına sendikalar tepki gösterdi.

Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen öğretmenlere mesleki eğitim seminerlerinin yüz yüze değil, çevrimiçi olarak verilmesini istedi ve önemli açıklamalar yapıldı.

Eğitim- İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, ''her okulda 60 ila 100 öğretmen bir araya getirilecek. Bu salgın sürerken hiç de zorunlu olmayan bir uygulama ve risk taşıyan bir adım olur.'' dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, ''okul binaları, toplantı salonları fiziksel mesafenin korunması için yeterli mi? COVID-19 meslek hastalığı olarak kabul edilecek midir? Asıl olan sağlık hakkıdır ve sağlık hakkının telafisi olmaz.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''MEB, haziran seminerlerini çevrimiçi yaptı. Yine aynı şekilde vaka sayılarındaki artışı göz önünde tutarak mesleki eğitim seminerlerini ya 21 Eylül’den önceki haftaya ertelemeli ya da bu seminerleri çevrimiçi olarak vermeli.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.