Samsun MEM İşte Oyun Projesi

Samsun MEM İşte Oyun Projesi

KamuAjans.Com – Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Yürüttüğü Maarif Hareketi kapsamında İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mehmet Akif Ersoy İlkokulunun hazırladığı proje ortağı olarak da Gazipaşa ilkokulu ve Kazım Özdemir İlkokuluyla birlikte yürüttükleri İşTe OYUN projesi İlkokul Eğitiminde yeni bir metot yeni bir anlayış oraya koymakta.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim KURTOĞLU Projenin Ezberci eğitimin ortadan kaldırılmasını sağladını, model olacak bu projeyle Finlandiya veya başka ülkelerin model alınmasına gerek duyulmadığını kendi milli değerlerimiz üzerinden geliştirilen bu projeyle çocuklarımızın en doğal öğrenme şekli olan akademik oyunlarla derslerin pekiştirildiğini, çocukların yüzde yüz derse katılımlarının sağlandığını, dolayısıyla ilkokullarımızda okuma-yazmaya geçme süresinin 2 aya indiğini belirtti.

Projenin çok değerli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN Türkiye ye model olacak projelerle Samsun ilimizin adını duyurduğunu bu proje ile Tüm ülkede ilkokullarda eğitim anlayışının değişeceğini sınıflarda sıra düzenin terk edilerek çocukların rahat edeceği 5 gen masa düzenine geçileceği minderleri ile masal okuyan genişleyen sınıflarla resimlerini yerde keyifle yapan ,11 farklı oturma düzeni ile öğretmenin elini güçlendiren bir model ortaya koyduklarını belirtti.

Bu proje ile haziran sonunda tüm zümrelerin ortak hazırlayacağı klavuz kitaplarla gelecek yıl tüm öğretmenlerimizin kullanımına sunulacağı belirtildi.

Proje kapsamında 3 okul öğretmenleri EĞİTİM SÜRECİNDE OYUN VE METERYAL HAZIRLAMA EĞİTİMLERİ aldılar.Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesine gidilerek atöyle eğitimleri alındı.Kalyoncu Üniversitesi Yard.Doç.Dr CEMRE TATLI tarafından Oyun ve Meteryal destekli Atölye çalışması yaptırıldı.

Bu proje ile 3 okulun öğretmenleri yoğun bir hizmet içi eğitimlerine alındı.

Samsunda İkinci yarı Tüm İlkokullarda bu projenin Uygulanmasın için İl Milli Eğitim Müdür Coşkun ESEN gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.