Proje Okullarında Görev Yapan Öğretmenler Dikkat

Proje Okullarında Görev Yapan Öğretmenler Dikkat

Milli Eğitim Bakanlığıyla bir görüşme gerçekleştiren Eğitim Sen, proje okullarında görev yapan öğretmenlerin 4 yıllık görev süresinin dolmadığı konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Eğiti-Sen tarafından yapılan açıklamada ''Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreterimiz Özgür Bozdoğan ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz İsmail Sağdıç, bugün MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, protokoller kapsamına alındığı için “proje okulu” statüsüne alınan eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin görev sürelerinin hesaplanmasıyla ilgili yaşanan aksaklıklar değerlendirildi. MEB Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin “Mevcut Öğretmenlerin Görev Süresi” başlıklı bölümü geçici madde 3, öğretmenlerin görev süresinin başlangıcını şu şekilde düzenlemiştir: “Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarı ile başlar”. Söz konusu maddenin yönetmeliğe 6 Temmuz 2018 tarihinde eklendiği dikkate alındığında, şu an proje okulu kapsamında çalışmakta olan öğretmenlerin görev sürelerinin de aynı tarihte başlamış olması gerektiği açıktır.

Ayrıca, söz konusu yönetmeliğin “Yönetici ve Öğretmenlerin Görev Süresi” başlıklı 11. maddesinin 2. fıkrası öğretmenlerin bu eğitim kurumlarındaki görev süresini 4 yıl olarak düzenlemiştir. Dolayısı ile şu an bu okullarda çalışmakta olan öğretmenlerin görev sürelerinin dolması gibi bir hususun olmadığı açıktır. Ancak 15.04.2019 tarihinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen “Proje okullarına öğretmen atama/yönetici görevlendirme ve görev süresi dolanlar ile ilgili yapılacak işlemler” başlıklı yazı, yönetmelik hükümlerine göre mümkün olmamasına rağmen, kimi illerde ve okullarda sanki aynı eğitim kurumunda dört yılını dolduranların o eğitim kurumlarından ayrılması gerektiği gibi doğru olmayan bir düşünce oluşmasına neden olmuştur.

Yapılan görüşme sonucunda, bu durumun düzeltilmesi ve açıklayıcı bir yazı ile görev süresinin dolması gibi bir durumun mümkün olamadığının ve öğretmenlerin bu nedenle görev yeri değişikliği yaşamayacağının ifade edileceği ek bir açıklama gönderilmesi talebimizin karışıklığı ortadan kaldıracağı hususunda görüş birliği oluştu.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.