Okulların Açılmasında Hedef 1 Haziran

Okulların Açılmasında Hedef 1 Haziran

Mehmet Acet'in moderatörlüğünde Başkent Kulis'nde gündeme dair açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak 1 Haziran'da okulları açmak istediklerini ancak Bilim Kurulu ve diğer bakanlıklarla birlikte bir karar alınacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haziranda okulların açılması halinde okula devam zorunluluğu aranmayacağını belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Dünya genelinde okulların açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye'nin sağlık açısından verilerin neler gösterdiği bilim kurulunun neler söyleyeceği sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz. Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması eylüle kalır ya da kısım kısım açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı hep beraber karar alıyoruz.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz. Haziran ayında okullar açılırsa bu zorunluluk taşımaz. Aylarca kapalı kaldıktan sonra birden bire hemen herkes okula başlasın demek zor. Bu krizi dünyada çok iyi yönetme konusunda öne çıkan ülkelerden biri olduk. Ama 'acaba'yı da kollamak lazım. Biz daha esnek bakıyoruz meseleye. Güveni sadece söylemle değil eylemle vermek lazım.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.