Okulların Açılıp Açılmamasına Halkımız Karar Verecektir
Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü, okulların açılıp açılmaması hususundaki son kararın, ülkemizde yaşanan pandemi sürecinde halkımızın aldığı veya almadığı tedbirler neticesinde verilebileceğinin altını çizdi.
Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü, yaptığı yazılı açıklamada “Son günlerde binli rakamların üzerine çıkan ve her geçen gün ivmesi yükselen virüs yayılımının olduğu bir ortamda okulların açılması büyük bir risk oluşturacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının çocuğun ateşini veli evde ölçsün okula bildirsin ve veli okula temizlik kurallarına yönelik taahhüt imzalasın yaklaşımı okulun yapması gereken işi vatandaşa yüklemek manasına gelmektedir. Bu sağlıklı bir yaklaşım değildir. Zaten vatandaşın manzarası ortadadır. Maske ve sosyal mesafeye uygunsuz davranışların sıkça sergilendiği bir soysal hayatta bu bakış açısı ile okulların açılabileceği beklentisi içine girmek tutarlı bir yaklaşım değildir. Kısacası okulların 18 milyon gibi devasa bir öğrenci kitlesi ve bir milyonun üstünde eğitim kadrosuyla ders başı yapması kararını ilk önce pandemiden korunmak için uyulması gereken genel kurallara uyarak halkımız verecektir. Milli Eğitim Bakanlığı da bu husus da gerekli çalışmaları yaparak her türlü senaryoyu hayata geçirecek bir donanıma hazır olmalıdır.” dedi.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz