Okullarda Risk Üzerine Risk

Okullarda Risk Üzerine Risk

Kamuajans.com – İstanbul Kadıköy Kaymakamlığı ve birçok diğer kaymakamlık tarafından okul yöneticilerine ve öğretmenlere resen Filyasyon görevi verildi. Okul idarecileri ve öğretmenleri haftada 2 gün 200 e yakın konut ziyaret ediyor ve ortalama 500 kişi ile irtibata geçiyorlar. Ziyaret edilenlerin tamamı temaslı ya da Covid tanılı kişiler. Bu yöneticiler genelde aynı gün okula dönüp okul, öğretmen ve öğrenci işleri ile ilgileniyorlar. Herhangi ilave bir donanım kullanmayan öğretmenler sadece kendi imkanları

Sadece öğretmenler değil, imamlar, muhtarlar, belediye çalışanları, emniyet mensupları da resen görevlendiriliyorlar. Bu görevliler içinde yaptıkları iş gereği farklı insanlarla teması en çok olan gurup okul çalışanlarıdır.

Yüzlerce değişik konuttan gelerek okulda toplanan öğrencilerin oluşturduğu aşırı risk varken, üstüne bir de yüzlerce konut gezip okula gelen idareci ve öğretmenler hastalık yayılım hızını kat kat arttıracaktır.

Ülkemizde ve dünyada Pandemi artış eğilimindedir. Okulların her geçen gün yeni sınıf seviyelerinde eğitime başlaması başlı başına tartışma konusuyken, bunun üzerine öğretmen ve idarecilerin covid tanılı vakalar ve temaslılarını takip için görevlendirilmeleri telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır.

Ankara Valiliği başta olmak üzere bazı illerimizde bu risk fark edilmiş ve okul çalışanlarının filyasyon ekiplerinde görevlendirilmemeleri talimatı verilmiştir.

Çok ivedi şekilde ülke genelinde filyasyon ekiplerinde görevli tüm okul çalışanlarının görevlendirmeleri iptal edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.