Okullar Ne Zaman Açılacak? MEB Bakanı Selçuk Açıkladı

Okullar Ne Zaman Açılacak? MEB Bakanı Selçuk Açıkladı

Kamuajans.com – Koronavirüs salgınının ülkemizde gösterdiği etkiler neticesinde uzaktan eğitim dönemi geçtiğimiz yılın sonuna kadar devam etmişti. Yeni dönemde okulların açılıp açılmayacağı konusu öğrenciler ve velileri tarafından merak konusu oldu.

Geçtiğimiz yılın büyük bölümü uzaktan eğitim sistemiyle devam etmişti. Yaklaşan yeni eğitim öğretim yılında eğitimin okullarda yapılıp yapılmayacağı yapılacaksa ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Henüz koronavirüs vakalarının sıfırlanmaması velilerde endişeye sebep olurken Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu bugün gerçekleştirilecek toplantı ile eğitim için verilecek kararı netleştireceği açıklandı. 

Yeni eğitim öğretim yılında kesinti yaşanması beklenmezken okulların 31 Ağustos tan itibaren uzaktan eğitime geçmesi, yüzyüze eğitimin de eylül ün 3. haftasından itibaren kademeli olması bekleniyordu.

Bilim kurulu en az 1 ay eğitimin başlatılmamasını tavsiye etti.

Okulları birlikte açacağız dedik ve herkesi sorumluluk almaya davet ettik. hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık.

31 Ağustos'ta uzaktan eğitimi başlatıyoruz. Yüzyüze eğitim 21 Eylül'de başlayacak. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. (Kovid-19 tedbirleriyle başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı) Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız.

Sınava giren öğrencilerimizle ilgili müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmalarında planlamalar yapılıyor. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum.

(Yüz yüze eğitim) Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.