Okul Yöneticilerini İlgilendiren Haber

Okul Yöneticilerini İlgilendiren Haber

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Ders Görevi konulu 28892082-869-E.10772739 sayılı 14 Temmuz 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı. Buna göre Okul yöneticileri başka okulda yetiştirme kursu veremeyecek.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sayı: 28892082-869-E.10772739

Konu: Ders Görevi

14.07.2017

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) 07.07.2017 tarihli ve 99557137-135.04-E.10427944 sayılı yazımız.

b) Milli Eğitim Bakanlığının 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesi

İliniz Dulkadiroğlu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim kurumlarında görev yapan müdür yardımcılarının, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu dışında başka eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutup kutamayacakları ile yaz döneminde açılacak olan destekleme ve yetiştirme kurslarının ders saati sayılarında tereddüte düşüldüğüne ilişkin ilgi (a) yazı ve eki incelenmiştir.

Bilindiği gibi, daha önce bir örneği de Valiliğinize gönderilen ilgi (b) Genelgenin 2'nci sırasında; ''...Buna göre, ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşığı ders görevi verilebilecektir. Görev yaptıkları kurumların özelliği nedeniyle derse girmeleri mümkün olmayan yöneticier bu kapsam dışında değerlendirilecektir. Ayrıca, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda yeterli ders sayısı olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini dolduramayan yöneticiler, aylık karşılığı ders görevlerini doldurmaları amacıyla bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeyecektir.'' açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede eğitim kurum yöneticilerinin, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları dışında başka eğitim kurumlarında ders okutmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Diğer taraftan, yaz döneminde açılacak olan destekleme ve yetiştirme kursların ders saati sayısına ilişkin tereddüt konusunun Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünden sorulması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Ahmet AYTAÇ

Bakan a.

Daire Başkanı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.