Okul Öncesi Eğitimin Masrafları MEB'den

Okul Öncesi Eğitimin Masrafları MEB'den

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım´ın da özellikle önem verdiği eğitimde kaliteyi artırmak için okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak gerektiğini dile getirdi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Nabi Bey döneminde 2015-2019 Strateji Planı yayınlandı Milli Eğitim Bakanlığının. Nabi Bey diyor ki, ´2019´da okul öncesi eğitimde yüzde 90´ı yakalayacağız.´ 2010´da ne kadardı? Yüzde 10´du. Yüzde 10´dan aldık, geçen yıl sadece 5 yaş için okul öncesi eğitime giden öğrenci oranı yüzde 74. Yüzde 10´dan aldık şimdi yüzde 74. İnşallah Nabi Bey´in 2019 için koyduğu hedefleri biz yakalayacağız. Neden önemli diyoruz, okul öncesi eğitimde genel kural şu; diyorlar ki verin 7 yılı bize 70 yıl sizin olsun. Nedir 7 yıl dedikleri? 3 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl da ilköğretimin ilkokul kesimi. ´Esas eğitimin temel değerleri, becerileri bu dönemde kazandırılır´ diyor. Bilimsel araştırmalar ispatlamıştır ki bir yıl okul öncesi eğitim alan hiç almayandan daha başarılı, iki yıl alan bir yılından daha, üç yıl da ikiden başarılı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının İnsani Gelişmişlik raporunda diyor ki, okul öncesi eğitime harcadığınız her 1 doların karşılığı 6-7 dolar olarak geri alınır, dolayısıyla en büyük getirisi olan yatırım nedir? İnsana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan en önemli yatırım nedir? O da eğitimdir. Cenab-ı Allah´a hamdolsun bu alanda çok büyük bir başarı kaydettik. İnşallah 37 tane pilot il seçtik, ilk defa bu yıl uygulamaya geçeceğiz. Eğitimlerin materyalini hazırladık. 37 ildeki okul öncesi eğitimin masraflarını bakanlık olarak biz karşılayacağız. Hedefimiz hedefi yakalayabilmek, yapar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın." dedi.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.