Öğretmenlik Programları İçin Başarı Sırası Yükseltilmeli, Kontenjanlar Azaltılmalıdır

Öğretmenlik Programları İçin Başarı Sırası Yükseltilmeli, Kontenjanlar Azaltılmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ öğretmenlik programları başarı sırası ve kontenjanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ öğretmenlik programları için başarı sıralamasının yükseltilmesi, kontenjanların ise azaltılması gerektiğini belirtti.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, ''YÖK, Yükseköğretim kontenjanları ile ilgili yaptığı açıklamasında bazı programlara ilk defa 'başarı sıralaması şartı' getirildiğini, bazı programlar için de bu sıralamanın güncellendiğini duyurdu.

Eczacılık için 100 bin, Diş Hekimliği için 80 bin olan başarı sıralaması Hukuk fakülteleri için güncellenerek 190 binden, 125 bine yükseltildi. Ancak Öğretmenlik programları için  başarı sırası ise 300 bin!

İyi öğrenciler yetiştirmek istiyorsak, iyi öğretmenler yetiştirmemiz gerektiği şüphesizdir. Öğretmenlik mesleğine hak ettiği önemi verebilmek, daha iyi öğretmen yetiştirebilmek için öğretmenlik programını tercih edecekler için başarı sıralaması yükseltilmelidir.

Geçen sene öğretmenlik programları kontenjanları 53 binden 48 bine düşürülmüştü. Hali hazırda 450 binden fazla atama bekleyen öğretmen, eğitim fakültelerinde okuyan 220 binin üzerinde öğretmen adayı varken düşürülen kontenjanlar dahi fazladır,  daha da düşürülmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.