Öğretmenlerin 2019 Yılı Mazeret Tayinlerine Başvuruları Başladı

Öğretmenlerin 2019 Yılı Mazeret Tayinlerine Başvuruları Başladı

2019 Yaz Dönemi Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Tercih İşlemlerine başvurular 22 ila 29 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğretmenler yer değiştirme başvurularını, ilan edilen başvuru tarihleri arasında Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaktır. Elektronik Başvuru Formuna, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden "kullanıcı adı" ve "şifre" ile ulaşılabilecektir.

<br />

Başvurular; eğitim kurumu müdürlüklerince başvurunun yapıldığı gün veya takip eden gün içinde; il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince ise en geç eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün içinde onaylanacaktır. Son gün yapılan başvurular aynı gün içinde onaylanacaktır.Onay işlemlerinin süresi içinde tamamlanmasını takiben başvurular değerlendirmeye alınacaktır. 

<br />

Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacaktır.

<br />

Birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacaktır.

<br />

İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.<br />

<p><strong>YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ</strong></p>

<p>Aşama</p>

<p>İşlem</p>

<p>Tarih</p>

<p>Birinci Aşama</p>

<p>Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci</p>

<p>Başlangıç : 5 Ağustos 2019<br />

Bitiş : 9 Ağustos 2019 (Saat 17.00)</p>

<p>İkinci Aşama</p>

<p>Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci</p>

<p>Başlangıç : 22 Ağustos 2019<br />

Bitiş : 27 Ağustos 2019 (Saat 17.00)</p>

<p>Atamalar</p>

<p>29 Ağustos 2019</p>

<p>Tebligat ve İlişik Kesme İşlemleri</p>

<p>2 Eylül 2019 Tarihinden İtibaren</p>

<p><strong>Tercih Yapmak İçin </strong><a href="https://mebbis.meb.gov.tr/" target="_blank"><strong>Tıklayınız</strong></a></p>

<p><strong>Kontenjanlar İçin </strong><a href="http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_08/22120648_2019AgustosMazeret.xlsx" target="_blank"><strong>Tıklayınız</strong></a></p>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.