Öğretmenlere Hazırlık Ödeneği Bu Yıl Erken Mi Ödenecek?

Öğretmenlere Hazırlık Ödeneği Bu Yıl Erken Mi Ödenecek?

Bilindiği üzere 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Koronavirüs'ün gölgesinde 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. Her eğitim öğretim dönemi ödenen Eğitime Hazırlık Ödeneği'nin bu yıl ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor.

657 sayılı Kanun'un Ek 32. maddesinde; "Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara (İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzmanı yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihte ve Cumhurbaşkanlığınca belirlenecek miktarda öğrenim yılına hazırlık ödeneği ödenir" hükmü yer almaktadır.

Bütçe Kanunu'nda ise öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75 oranında ödeme yapılacağı belirtilmektedir.

Dolayısıyla Ağustos ayı içerisinde Eğitime Hazırlık Ödeneğinin ödenmesi beklenmektedir. Eğitime Hazırlık Ödeneğinin ne zaman ve ne kadar ödeneğini Cumhurbaşkanlığı belirlemektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.