Öğretmen Süt İzni Dilekçe Örneği

Öğretmen Süt İzni Dilekçe Örneği

Süt İzni - Bayan memurların yasal olarak hakkı olan süt izni isminden de anlaşılacağı üzere yeni doğum yapmış memurların kullanabileceği bir haktır. Her ne kadar yasal olarak böyle bir hak olsada kullanabilmek için bazı prosedürler vardır.

 Doğum yapan bayan memurların bebekleri gün içerisinde beslenebilmek için annelerine ihtiyaç duyar. İş ortamında mümkün olmayan bebek emzirme durumu bu sebepten ötürü bayan çalışanlara yasal hak kazandırmaktadır.  Bu gerekliliğin farkında olan yetkililer mevzuatta düzenlemeye gitmiş ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan annelere, memur annelere süt izni, emzirme izni vermiştir.

Doğum yapan kadın çalışanlar, doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftalık analiz izni yapabilmektedirler. Bu analık izni bitiminin ardından süt izni kullanmaya hak kazanmaktadırlar. Analık izni çoğul gebeliklerde doğumdan önce 10 haftadır.

Doğum yapmış olan memurlara, süt izni kullanma hakkı kazandığı tarihten itibaren, ilk altı ay için günde 3 saat, ikinci altı ay için ise günde bir buçuk saat süre ile toplamda 1 sene boyunca süt izni yani emzirme izni verilmektedir.

Süt İzni Dilekçe Örneği:

(SÜT İZNİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ)

(Dilekçenin verileceği kurum tarafından belirlenmiş standart bir izin dilekçesi örneği yok ise, talebinizi aşağıdaki formatta iletebilirsiniz)

(DİLEKÇENİN VERİLECEĞİ BİRİMİNADI)

…/…/….. tarihinde doğum yaptım. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (A) fıkrasında belirtilen analık izin sürelerinin bitiminden itibaren çocuğumu (çocuklarımı) emzirmek için, söz konusu 104 üncü maddenin (D) fıkrası uyarınca ilk altı ayda günde üç saat ve ikinci altı ayda günde birbuçuk saat olmak üzere süt izni kullanmak istiyorum.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

ADRES:

İkametgah adresi :

İznin geçirileceği adres :

Telefon numarası :


…./…./….

Adı ve Soyadı

Unvanı Kurum

sicil numarası

İmzası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum