MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü Kullanım Kılavuzu

MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü Kullanım Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 87446353-705.99-E.17109372 sayılı 23 Kasım 2020 tarihli HES Kodu Sorgulama Modülü (MEBBİS) konulu resmi yazı yayınlandı.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bakan a. Özgür TÜRK imzalı resmi yazıda ''Sağlık Bakanlığının 10.11.2020 tarihli ve 15812853 sayılı yazısına istinaden Covid-19 tedbirleri kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel kurumlarda HES kodlarının topluca sorgulanabilmesi için HES Kodu Sorgulama Modülü hazırlanmış ve MEBBİS sisteminde kullanıma açılmıştır.

Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel kurumlarda çalışan personel, öğretmen, öğrencilerin ve kurumlara gelen ziyaretçilerin T.C. kimlik numaraları ile HES kodlarının sisteme kaydedilerek Covid-19 kapsamında riskli olup olmadığı bilgisine hızlı bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

Kullanım kılavuzu yazımız ekinde sunulmuş olup, Bakanlığımıza bağlı tüm resmi ve özel kurumların bilgilendirilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.