MEB, Uygulama Evleriyle İlgili Usul ve Esasları Belirledi

MEB, Uygulama Evleriyle İlgili Usul ve Esasları Belirledi

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından Özel eğitim uygulama merkezleri ve özel eğitim iş uygulama merkezleri bünyesinde yer alan uygulama evlerinin daha etkili ve verimli çalışması için usul ve esaslar belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için her türlü kademede öncelikle kaynaştırma veya bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları yapmaktadır.

Bu kapsamında eğitim hizmeti verilmesi esas olmakla birlikte özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için özel eğitim okul ve kurumları açacakları veya hali hazırda yer alan uygulama evleriyle ilgili usul ve esasları yayımladı

MEB, Uygulama evleri ile ilgili usul ve esaslar şu şekildedir:

Özel eğitim uygulama merkezleri ve iş uygulama merkezleri bünyesinde bulunan veya oluşturulacak olan uygulama evlerinin düzenlenmesinde okulun fiziki koşulları ve donanım ihtiyacı dikkate alınacaktır.

Uygulama evlerinde sunulacak eğitim hizmetlerinin planlanması, yürütülmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına ilişkin gerekli tedbirler okul yönetimi tarafından alınacaktır. Bireyselleştirilmiş eğitim planı (BEP) geliştirme biriminin kararı doğrultusunda tüm öğrencilerin uygulama evlerinde verilecek olan eğitim öğretiminden yararlanması sağlanacaktır.

Öğrencilerin uygulama evlerinde alacağı eğitim öğretimin süresi BEP geliştirme biriminin görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenecektir. Uygulama evlerinde öğrencilerin eğitim performansları dikkate alınarak bireysel veya grup eğitimi yapılacaktır.

Öz bakım ve günlük yaşam becerilerine yönelik kazanımlardan sınıf ortamlarındaki araç gereçlerle çalışılması uygun olmayanlar için uygulama evlerinin kullanılmasına öncelik tanınacaktır. Uygulama evlerinde verilecek eğitim hizmetleri, ilgili dersin öğretmeni tarafından yürütülecektir.

Uygulama evlerinin, öğrencilerin eğitimi ve güvenliği açısından hangi saatler arasında ve kimler tarafından kullanılacağı okul yönetimince belirlenecektir. Uygulama evlerini kullanırken, okulda görevli tüm yönetici, öğretmen ve diğer personel aynı sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerdir.

Var olan ve yeni oluşturulacak olan uygulama evleri için materyal ve donanım ihtiyacı Bakanlığımızca karşılanacaktır. Ancak belediyeler, sivil toplum kuruluşları, okul aile birlikleri vb. yerel kurumlar tarafından bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir bağış talebi gelmesi durumunda söz konusu ihtiyaçlar bu bağışlarla da karşılanabilecektir. Uygulama evlerinde kazandırılan becerilerin günlük yaşama genellenebilmesi için okul yönetimi, öğretmen ve veli işbirliği sağlanacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.