MEB Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu Başvuruları

MEB Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu Başvuruları

Kamuajans.com – Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile destek eğitimi programı uygulayan özel eğitim okullarında ilgi (a) Mütalaa ile belirtilen alanlarda uzman öğretici ihtiyacının özel eğitim alanı öğretmenlerince karşılanamaması durumunda; bu alanda okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği alanı mezunu olup Bakanlığımızca düzenlenecek 160 saat teorik ve 80 saat uygulama olmak üzere toplam 240 saat Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kurs prog

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze bağlı özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla, yazımız ekindeki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde başvuru şartlarını taşıyan adaylar için ilgi (c) ve (d) Makam Onayları doğrultusunda İstanbul ve Erzurum illerinde "Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu" düzenlenecektir.

Söz konusu kurs başvurulan, aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır:

1- Bu kurslara ilgi (b) Mütalaa'da belirtilen; okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği alanına kaynak gösterilen yükseköğretim mezunlarından özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapanlar ile bu kuramlarda çalışmak üzere sözleşme imzalayıp belirtilen tarihlerde görevlendirme onayı alanlar katılabileceklerdir. (Çocuk gelişimi mezunlarının başvurularının kabul edilmesi için pedagojik formasyon almış olması gereklidir.

2- Düzenlenecek kursun yol, konaklama ve diğer giderleri kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca kursun düzenlendiği eğitim merkezindeki salon, yemek ve diğer giderleri de, kamu kuramları için belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Kursiyerler, konaklama hizmetini kendileri planlayacaklardır.

3- Başvurular, destek eğitim programı uygulayan özel öğretim kuramları tarafından yapılacaktır. Kuramlar bilgi girişleri için "MEBBİS Özel Öğretim Kuramları Modülü" altında bulunan ve sadece özel öğretim kuramlarının kullanımına açık olan "Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri" ekranını kullanarak ek tabloda yer alan sayılı/numaralı hizmet içi kursunu seçip 22/04/2019 tarihinde 11.00 - 23.59 saatleri arasında sadece bir kursiyer için başvuru yapılacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra adayların 22/04/2019 - 25/04/2019 tarihleri arasında görevlendirme onayı olmayanların görevlendirilmelerinin yapılması gerekmektedir. Görevlendirme onayı olmayanların görevlendirme onayına Bakanlıkça düzenlenen "Özel Eğitim Alanında Destek Eğitim Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu'na katılmak şartıyla" şeklinde şerh düşülecektir.

4- Kurumlar, kursiyer için "Özel Öğretim Kuramları Modülü" altında Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemlerinden başvuruyu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan raporlardan “Hizmet İçi Eğitim Başvuru Formu” raporunun çıktısını alarak kursiyerin görevlendirme onayları, diploma ve nüfus cüzdanı fotokopilerini de onaylayarak 25/04/2019 tarihi mesai bitimine kadar bu belgeleri bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

5- Bu belgeler, il milli eğitim müdürlüklerinin özel öğretim kuramlarının iş ve işlemlerinden sorumlu il milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, bir şube müdürü ile şef ya da memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek MEBBİS Özel Öğretim Kuramları Modülü altında bulunan Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri, İl Aday Başvuru Onay İşlemleri ekranından en geç 26/04/2019 tarihi öğle saat 12.00'ye kadar başvurasu uygun değerlendirilenler onaylanacak; başvurusu uygun görülmeyenlerin açıklamalar bölümüne gerekçesi belirtilerek başvurusu reddedilecektir. (Başvuru evrakları ve başvuru listeleri il milli eğitim müdürlüklerince muhafaza edilecek, ayrıca Bakanlığa gönderilmeyecektir.)

6- Yapılan değerlendirmenin sonucunda başvuruları uygun değerlendirilenler ve başvurusu reddedilenler, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla milli eğitim müdürlükleri tarafından adaylara zamanında bildirilecektir.

7- Belgeleri eksik veya yukarıda belirtilen şartları taşımayan kursiyerlerin evrakları işleme alınmayacak, başvuruları -kursa başlamış olsalar dahi- iptal edilecektir. Şartları taşımadığı halde kursa katılmak için başvuru yapan kursiyerlerle ilgili iş ve işlemleri yürüten kuram müdürleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

8- Başvunıları uygun görülen kursiyerlerin listesi Genel Müdürlüğümüzün (ookgm.meb.gov.tr) internet sayfasında duyurulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.