MEB'den Yemek Hizmeti Yazısı

MEB'den Yemek Hizmeti Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Yemek Hizmeti konulu 54547810-841.02.01-E.11520373 sayılı 31 Temmuz 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 54547810-841.02.01-E.11520373

Konu: Yemek Hizmeti

31.07.2017

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: 31.05.2006 tarihli ve 26184 sayılı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği

İlgi Yönetmeliğin 91. maddesinde; ''Yatılı veya gündüzlü özel eğitim okul ve kurumlarında gündüzlü olarak okuyan ve parasız yatılılık şartlarını taşıyan öğrencilere genel bütçeden karşılanan ödenekle ücretsiz olarak öğle yemeği verilir.'' denilmektedir.

Öncelikle yemek hizmetinin il/ilçede bulunan belediye, aşevi, vakıf, dernek ve benzeri hayırseverler aracılığıyla bağış veya hibe olarak karşılanması sağlanmalıdır.

Bu şekilde karşılanamadığı durumlarda ise ilgi Yönetmelik gereğince yemek maliyetlerini düşürmek için;

- Taşımalı Eğitime Erişim Projesi kapsamında il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile birlikte yemek ihalesine çıkılması

- Bu imkanı bulunmayan kurumların özel firmalarla sözleşme yapmadan önce il/ilçede bulunan pansiyonlu okul veya öğretmenevleri ile görüşülmesi

- 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar sözleşmelerde yemek ödeneği için kişi başı birim fiyatın KDV dahil 5,50 TL'yi geçmemesi

- Yemek ihalelerinin iki dönemi kapsayacak şekilde yapılması

- Faturalarda hesaplama yapılırken iş günlerinin dikkate alınması (resmi tatillerin çıkartılması)

- Okula devam etmeyen öğrencilerin yemek ücretlerinin faturaya yansıtılmaması

- Yemek hizmeti alındıktan sonra faturaların ilgili ayın bitiminde kestirilmesi ve aylık olarak ödenek takip modülüne girilmesi

- Mükerrer fatura talebinde kesinlikle bulunulmaması gerekmektedir.

Kaynak israfının önlenmesi, bürokrasinin azaltılması, uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda yemek ile ilgili iş ve işlemlerin yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak yapılmasını rica ederim.

Celil GÜNGÖR

Bakan a.

Genel Müdür

DAĞITIM:

B Planı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.