MEB'den Ek Ders Ücreti Açıklaması (4 Aralık 2020)

MEB'den Ek Ders Ücreti Açıklaması (4 Aralık 2020)

Kamuajans.com – Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara tercih danışmanlığı döneminde ve 31/08/2020-18/09/2020 tarihleri arasında ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceğine ilişkin Genel Müdürlüğümüze intikal eden tereddütlerin giderilmesi ve uygulamada birliğin sağlanması için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Rehber öğretmen psikolojik danışmanların tercih danışmanlığı dönemindeki görevlendirmelerinde alacaklarr ek ders ücretine ilişkin hususlar ilgi (b) Genelgenin 13 üncü maddesinde yer alan "Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlardan öğrencilere bir üst öğrenime girmeleri yönünde rehberlikte bulunmak üzere yaz tatilinde görevlendirilenler fiilen yaptıkları bu kapsamdaki görevleri karşılığında her gün için 3 saat olmak üzere ek ders ücretinden yararlandırılacaktır." hükmü ile açıklanmıştır. Bilindiği üzere içinde bulunulan pandemik koşullar nedeniyle tercih danışmanlığı hizmeti 2020 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzunda usül ve esasları belirlendiği şekli ile online olarak gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda, tercih danışmanlığı hizmeti veren rehber öğretmen psikolojik danışmanlar, kendilerine EBA üzerinden tanımlanan online dersler yolu ile hizmet vermişlerdir. Bu kapsamda görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara, tercih danışmanlığı sürecinde eğitim kurumlarının kendilerine EBA üzerinden planlayarak tanımladığı gün sayısı itibari ile ek ders ücreti tahakkukunun gerçekleştirilmesinin uygun olduğu değerlendirilmektedir.

2. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara ders yılı içerisinde ödenecek ders ücretine ilişkin hükümler ilgi (c) Karar ile düzenlenmiş olup ilgi (c) Karar'ın Ders niteliğinde yönetim görevi başlıklı 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati, ders niteliğinde yönetim görevi sayılır ve fiilen görev yapma karşılığında ek ders ücreti ödenir." hükmü gereğince rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara ek ders ücreti ödenmektedir.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ilgi (a) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir. İlgi (a) Yönetmeliğin İhtiyaç analizi başlıklı 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Programin tasarlanması sürecinde her eğitim öğretim yılı mayıs ayında test ve test dışı teknikler kullanılarak öğrencilerin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin ihtiyaçları belirlenir.” hükmü doğrultusunda mayıs aylarında eğitim kurumlarınca öğrenci, öğretmen ve velilere Rehberlik ihtiyacı Belirleme Anketi (RIBA) uygulanmaktadır. 2019-2020 eğitim öğretim yılı mayıs ayı içerisinde uygulanması gereken RIBA'lar ülkemiz ve tüm dünyada yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle ilgi (ç) yazı gereğince zamanında uygulanamamış olup ilgi (d) yazımız ve ekinde yer alan çalışma takviminde RIBA'ların uygulanmasına ilişkin iş ve işlemlerin 31/08/2020-18/09/2020 tarihleri arasında yürütülmesi belirtilmiştir. Bu kapsamda rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar RİBA'ların öğretmen, öğrenci ve velilere ulaştırılması, uygulanması, sinif şube RIBA sonuçlarının derlenerek eğitim kurumlarına ait RIBA sonuçları çizelgelerinin oluşturulması ve belirtilen tarihlerde rehberlik ve araştırma merkezlerine ulaştırılmasında okul yönetimleri ve sinif rehber öğretmenleri ile işbirliği içerisinde çalışarak ilgi (d) yazı kapsamındaki görevlerini fiilen yerine getirdiklerinden ilgi (c) Karar hükümleri doğrultusunda rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara 31/08/2020-18/09/2020 tarihleri arasında haftalık olarak 18 saat ek ders ücretinin ödenmesinin uygun olduğu değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mehmet Nezir GÜL

Bakan a. Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.