MEB'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Dair Tören ve Kutlama Düzenlemesi

MEB'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Dair Tören ve Kutlama Düzenlemesi

Kamuajans.com – T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığın yüz yüze eğitime kademeli geçiş planı doğrultusunda 21 Eylül 2020 tarihinde bazı sınıf düzeylerinde başlayan yüz yüze eğitim faaliyetleri, farklı tür ve kademelerdeki eğitim kurumlarımızda da Covid-19 tedbirleri doğrultusunda aşamalı olarak devam etmektedir.

Öğrencilerimizin uzun bir aradan sonra özlemle ve heyecanla geldiği okullarımızda, özellikle milli değerlerimizi, geleneklerimizi temsil eden önemli gün ve haftalar ile ilgili faaliyetlerin gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Öğrencilerimize bayram sevincini yaşatan, bağımsızlık bilincimizi diri tutan, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, sevinç ve gurur kaynağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da coşku ile kutladığımız bu önemli günlerin başında gelmektedir.

Bu çerçevede; Cumhuriyetimizin ilanının 97 nci yıl dönümünün kutlanacağı Cumhuriyet Bayramı törenlerinin, hijyen şartları en üst seviyeye taşınmış ve salgına karşı tedbirlerini almış olan okullarımızda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için bazı ilave önlemlerin alinması zaruret olarak görülmektedir.

Bu kapsamda;

1. Okullarımızda tertip edilecek her türlü tören/etkinlik faaliyette; temizlik, maske ve mesafe kuralına riayet edilmesi,

2. Tören/etkinlik/faaliyetlere katılacak katılımcı sayılarının sınırlandırılması,

3. Okullarımızca, günün anlam ve önemine uygun çevrim içi faaliyetler düzenlenmesi gerekmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97 nci yıl dönümünü kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören ve kutlama programlarının yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda, büyük bir coşkuyla kutlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin 11/İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlüklerince alınarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.