MEB'de 2 Genel Müdürün Asalet Kararnamesi

MEB'de 2 Genel Müdürün Asalet Kararnamesi

22 Ağustos 2019 Tarihli ve 30866 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2019/284, 286, 287, 288, 289, 290) ile Milli Eğitim Bakanlığında iki genel müdürün asalet kararnamesi yayınlanmış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Anıl YILMAZ atanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Sadri ŞENSOY atanmıştır.


SADRİ ŞENSOY KİMDİR?

İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesinde  Makine

Mühendisliği alanında tamamladı. Doktora derecesini Yıldız Teknik Üniversitesinde Makine Mühendisliği alanında aldı.

Araştırma görevlisi, Öğretim görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde çalıştı.

Uygulamalı Matematik, Diferansiyel Denklemler, Analitik Geometri ve Sayısal Yöntemler çalışma alanıdır.

TÜBİTAK’ın öğretim elemanları için düzenlediği Matematik Yaz Okullarına katıldı.

Üniversitede Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.

1997 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezini kurdu ve 2002 yılına kadar Merkez Müdürlüğünü yürüttü.

2000-2002 yılları arası Zonguldak Kent Konseyinde Eğitim Komisyonunda görev yaptı.

1998-2005 yılları arasında TED Zonguldak şubesinde Başkan Yardımcılığı ve TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1999 yılında TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü kurucu başkanı oldu ve 2002 yılına kadar bu görevini devam ettirdi.

2003-2005 yılları arası TED Genel Merkezi Zonguldak Temsilciliği ve TED Genel Merkezi Kurultay Üyeliği görevlerini yaptı.

2017 yılında Bülent Ecevit Üniversitesinden Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılarak,

ÖSYM’de Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı olarak atandı.

ÖSYM’de görev yaptığı süre zarfında;

ÖSYM sınavlarına ait Değerlendirme Raporlarını hazırlayan ekip içerisinde yer aldı.

ÖSYM’de Ölçme ve Değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi için kurulan Danışma Kurulunda görev yaptı.

Soru Hazırlama ve Bilimsel Denetim, Sınav Hazırlama ve Baskı Süreçlerinin güvenliği, iyileştirilmesi ve Yönergelerinin hazırlanması çalışmalarında bulundu.

ÖSYM´de Ölçme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi sertifikası alma sürecinde Entegre Yönetim Sistemleri Temsilcisi olarak görev yaptı.

2018 Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.


ANIL YILMAZ KİMDİR?

Orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesinde tamamladıktan sonra 1992 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Bilkent Üniversitesinde ekonomi yüksek lisansı, 2002 yılında Owen Graduate School of Management’da e-ticaret ve finans alanında işletme yüksek lisansı derecelerini aldı. 1993 yılında Devlet Planlama Teşkilatında planlama uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Telekomünikasyon, elektronik ve elektrikli makinalar sektörleri uzmanlığı, özelleştirme, imalat sanayisinde devlet yardımları, kamu yatırımları, proje yönetimi ve stratejik planlama konularında planlama uzmanlığı görevlerini yürüttü. Planlama uzmanlığı tezini “İmalat Sanayiine Sağlanan Devlet Yardımlarının Maliyet ve Etkilerinin Analizi”, yüksek lisans tezini “Yapay Sinir Ağları ile İstatistiki Dağılımların Belirlenmesi” konularında hazırladı.

Başta Karayolları Genel Müdürlüğü ve DPT Müsteşarlığı olmak üzere çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu için kurumsal ve tematik strateji geliştirme çalışmalarını yöneten YILMAZ; Dünya Bankası, IMF ve Birleşmiş Milletlerin uluslararası eğitim programlarında eğitmenlik yaptı. Yarı zamanlı üniversite öğretim görevlisi olarak e-ticaret, sistem analizi ve tasarımı dersleri verdi.

DPT Müsteşar danışmanlığı, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2010 yılları arasında DPT Müsteşarlığı Stratejik Planlama Dairesi Başkanlığı, 2010-2011 döneminde DPT Müsteşarlığı Kurumsal ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2011-2018 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü olarak görev yaptı.

19 Eylül 2018 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi, Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Kalite Derneği, İzleme ve Değerlendirme Derneği yönetim kurulu üyesidir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.