Kapatılan Özel Okullardan Nakil ve Geçiş Süreci

Kapatılan Özel Okullardan Nakil ve Geçiş Süreci

KamuAjans.Com-Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişleriyle ilgili makam onayı

 İlgili kanun hükmünde kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulmuş ve bu çerçevede makam onayı alınarak söz konusu nakil ve geçiş işlemleri 30/09/2016 tarihiyle tamamlanmıştır.

Ancak KHK ekinde yer alan ve kapatılan okullardan başka ilerleyen süreçte de kapatılan okullar söz konusudur.Bu okulların öğrencilerinin resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını nakil ve geçişlerinin yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle;

1- Resmi ilkokul,ortaokul/imam hatip ortaokullarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri,velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veli tabanındaki yerleşim yeri adres bilgilerini esas alınarak.

2- Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri, nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden açık kontenjan şartı aranmaksızın yönetmelik hükümleri çerçevesinde aynı tür ortaöğretim kurumlarına, nakil gitmek istediği yerin il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından,

e-Okul sistemi üzerinden zamana bağlı olmaksızın yapılmasının uygun olacağı değerlendirmektedir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.