Kamu Denetçiliğine 2017'de En Çok Eğitim Şikayet Edildi

Kamu Denetçiliğine 2017'de En Çok Eğitim Şikayet Edildi

KamuAjans.Com-Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvurularda kamuda çalışanlar birinci sıradaydı. Eğitim konuları, 2017'de birinci sıraya geldi." dedi.

Şeref Malkoç, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Malkoç, 25 ve 26 Eylül tarihlerinde İstanbul'da Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı düzenleneceğini bildirdi.

Konferansa 50 ülkeden, 70'in üzerinde ombudsmanın katılacağını belirten Malkoç, şunları söyledi:

"Konferansımızın açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız yapacaktır. İslam Ülkeleri Ombudsmanları, Avrupa Ülkeleri Ombudsmanları ve Akdeniz Ombudsmanlarını, yani üç ayrı ombudsman birliğini İstanbul'da toplayacağız. Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmalarının ardından dünyadaki son gelişmeler, insan hakları ihlalleri ve bu anlamda neler yapabileceğimizi konuşacağız. Türkiye'nin 3,5 milyon Suriyeli mülteciye yaptığı yardımları konuşacağız. Avrupa'daki seçim atmosferinde İslam karşıtlığı, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının artmasının dünyaya maliyetini ve bunun nasıl önlenebileceğini konuşacağız ve ayrıca dünyanın gündeminde olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme taşıdığı Arakan'daki Müslümanların durumunu ombudsmanlar olarak nasıl yardımda bulunabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz bunları konuşacağız."

Türkiye'nin, dünyanın her yerindeki mağdurların yanında olmasını da kurum olarak desteklediklerini ifade eden Malkoç, "Mağdurlara İstanbul'dan şunu söylemek istiyoruz: Bu geniş alemde yalnız değilsiniz. Türkiye var, Türk milleti var. Sizle beraber mazlum coğrafyaya destek olacak, dünyada vicdan sahibi hamiyetperver insanlar var." dedi.

- TEOG'un kaldırılması

Gazetecilerin TEOG'un kaldırılmasına ilişkin sorularını da yanıtlayan Malkoç, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvurularda kamuda çalışanlar birinci sıradaydı. Eğitim konuları, 2017'de birinci sıraya geldi. Bu alandaki gerek üniversitelerle ilgili gerekse Milli Eğitim ile ilgili epeyi şikayet aldık. Dolayısıyla bu alanla ilgili bir sorun var. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili sorunu tespit ederek, çözüme öncülük etti. Bu önemli bir şey. Burada Mili Eğitim Bakanlığına ve eğitimle ilgili kuruluşlara, kurumlara veya sivil toplum örgütlerine ne yapılması gerektiğini çalışmak düşüyor ve karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunmak düşüyor."

Özellikle ortaöğretim ve benzeri sınavlarda en büyük sıkıntının 8 yıllık temel eğitime geçişte yaşandığını ifade eden Malkoç, "Şu açık ki dershane sınav sistemi, merkezi sınav denince FETÖ'nün parmak izleri vardı buralarda. FETÖ'nün parmak izlerinin temizlenmesi için, Türkiye'de sağlıklı bir eğitimin olması için, bu konuların ciddiye alınması gerekir. Bu konuyla ilgilenen çok güzel kuruluşlarımız var. Vatandaş olarak, Kamu Denetçiliği Kurumu olarak bu alanda yapılacak her hayırlı çalışmayı destekliyoruz." dedi.

Şeref Malkoç, İstanbul Valiliğinin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Malkoç, ziyarette Çalışkan'a, Gaziosmanpaşa'da uygulama yapan ekibin "dur" ihtarına uymayan araçtan ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Anıl Kaan Aybek için başsağlığı dileklerini iletti.

Halil Demir



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.