İYEP Görevi Alanlara Ek Puan Verilmesi Görüş Yazısı

İYEP Görevi Alanlara Ek Puan Verilmesi Görüş Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 45512797-622.01-E.6555350 sayılı Anadolu Eğitim Sendikasının Talepleri konulu 29 Mart 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Dr. Cem Gençoğlu imzalı resmi yazıda ''Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikasının, İlkokullarda Yetiştirme Programında (İYEP) görev alan yönetici öğretmenlere yönelik taleplerini içeren ilgi yazısı incelenmiştir.

Sendikanın talepleri arasında yer alan İlkokullarda Yetiştirme Programında görev alan öğretmenlere fiilen görev yapılan her ay için 0.5 ek hizmet puanı verilmesi talebi Genel Müdürlüğümüzce de uygun görülmekte olup Genel Müdürlüğünüzce değerlendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz edrim.'' denilmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40 maddesindeki; "(1) Bir yıllık çalışmaları karşılığında olmak üzere, aday öğretmenlerden/öğretmenlerden: (5) Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir." hükümlerine göre ek puan verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.