İlkokullara Eklenecek Olan Dersler Meclis Gündeminde

İlkokullara Eklenecek Olan Dersler Meclis Gündeminde

Haftalık ders saatlerindeki düzenlemeleri ve ilkokullara eklenecek olan dersleri içeren düzenleme meclis gündemine taşınarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM içtüzüğünün 96 ve 99. maddeleri uyarınca T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

İlkokula başlayan öğrencilerimizin gelişim özelliklerinin göz önünde bulundurulması, spor bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması, Yeteneklerin keşfedilerek doğru yönlendirilmesi kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, İyi ahlaklı ve dengeli bir kişiliğe sahip bireyler olarak yetişmelerinde beden eğitimi ve spor dersinin çok önemli bir yeri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Sporda başarı elde etmenin yolu beden eğitimi ve spor dersinin küçük yaşlarda en temelden verilmesi ile gerçekleşebilir. Bedensel ve ruhsal açıdan Sağlıklı nesil yetiştirilmesi ülke geleceği içinde büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde ise bunların tam tersi İşler olmakta ve beden eğitimi dersi eğitimciler tarafından verilmektedir. İlkokullarımız da yabancı dil ve din kültürü Ahlak Bilgisi dersi dışındaki tüm derslere de sınıf öğretmenlerinin girmesi ülke sporuna da büyük darbe vurmaktadır. Ülkemizin uluslararası arenalardaki yarışmalarda kendi içerisinden çıkarıp başarı elde eden sporcu sayısı oldukça az ve yetersizdir. Şanlı bayrağımızı başka milletler tarafından yetiştirilen, sonra ülkemiz adına devşirilen sporcuların yetersiz sayıdaki başarıları ile övünmek yerine, daha ilkokul çağından itibaren beden eğitimi öğretmeni tarafından yetiştirilmiş kendi geleceğimizin daha fazla başarılar elde edeceklerine inanmamız ve bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekmektedir. Bunun için ülke geleceği gözetilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mutlaka spor akademisi mezunu öğretmenlerin atama sayıları arttırılmalı, her okula yeterli sayıda spor branş öğretmenin verilmesi sağlanmalıdır.

Bu bağlamda,

Beden eğitimi ve oyun ders saatlerinin artırılması ve branş öğretmenlerinin derse girmesi yönünde çalışmalarınız var mıdır? yapacak olduğumuz atamalarda Beden eğitimi öğretmenlerine daha çok ağırlık verilecek midir?

Meclis gündemine taşınan bu durumla ilgili gelişmeleri mebpersonel.com olarak takip ediyoruz. Ders saatlerindeki değişimle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.