İl içi ve İllerarası Tayinlerin Kararnameleri

İl içi ve İllerarası Tayinlerin Kararnameleri

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda öğretmenlere 2. il içi ve illerarası tayin hakkı tanımıştı. Tercihler 8-12 Eylül tarihlerinde alınmış atamalar ise 13 Eylül 2017 tarihinde gece yarısı gerçekleştirilmişti.

Öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ile ilgili takvim belirlenmişti. Bu tarihler 15-20 Eylül 2017 olarak açıklanmıştı.

Bugün 15 Eylül 2017 Cuma günü olduğuna göre il içinde veya illerarası tayini çıkan öğretmenlerin atama kararnameleri bugün mesai bitmeden il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek. Yani bugünden itibaren öğretmenler 20 Eylül 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar diledikleri zaman ilişiklerini kesebilecek.

İl içinde yer değiştiren öğretmenler için yeni görev yerine başlama süresi bir(1) gün ve illerarası tayin isteyen öğretmenler için on beş(15) gün olarak Devlet Memurları Kanununun 62. maddesinde belirlenmiştir. Yani mehil müddeti il içinde 1 il dışında ise 15 gündür.

İl içinde veya illerarası yer değiştiren öğretmenler için tayin iptali sözkonusu değildir. Bu husus için bakanlığın ayrıca izin vermesi gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda bu uygulama yapılmıştır. Şu an için bu konuyla ilgili resmi bir açıklama veya resmi bir yazı bulunmamaktadır.

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.