Genel Başkan: “Otizme Karşı Daha Duyarlı Olalım.”

Genel Başkan: “Otizme Karşı Daha Duyarlı Olalım.”

Kamuajans.com – Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Aksaray'da bulunan Mehmetçik İlkokulu'ndaki velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılması talebiyle eylem yapmaları hakkında açıklama yaptı.

Bu olayın insaniyet namına çok üzüntü verici olduğunu kaydeden Geylan, “Bu ölçüsüz tutumun, ne insani, ne vicdani, ne de imani bir yanı vardır!

Biz ya da çocuğumuzun her an engelli olabileceği hiç mi aklımıza gelmiyor?” dedi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aksaray'da bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılması talebiyle eylem yapmışlar.

Vahim bir bilinçsizliğin bir neticesi olduğunu düşündüğüm bu tepkinin, insaniyet namına çok üzüntü verici olduğunu söylemeliyim. Bu ölçüsüz tutumun, ne insani, ne vicdani, ne de imani bir yanı vardır! Biz ya da çocuğumuzun her an engelli olabileceği hiç mi aklımıza gelmiyor?

Tüm velilerimizin bu hassasiyetle hadiseye yaklaşması gerekir. Tüm öğrencilerimiz, hepimizin evladıdır. Sorunlarımızı ve eksiklerimizi ancak sevgiyle kurduğumuz bir iklimde giderebileceğimizi unutmayalım.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.