Ekders Onayı İçin Enflasyon Zammı İlaveli Yeni Katsayı Oranları

Ekders Onayı İçin Enflasyon Zammı İlaveli Yeni Katsayı Oranları

KamuAjans.Com – Ekders onayı için enflasyon zammı ilaveli yeni katsayı oranları ile ilgili maliye Bakanlığı genelgesi yayınlandı...Maliye Bakanlığı tarafından ek ders onayı için enflasyon zammı ilaveli yeni katsayı oranları ile ilgili genelge yayınlandı.

A) Toplu Sözleşmede Yer Alan Hükümler

Bilindiği Üzere, 25/8/2017 tarihli ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmenin İkinci Kısım Birinci Bölümünün 5 inci maddesinin beşinci fıkrasında-.

"Mali)* Bakanlığı, H inci maddede öngörülen hallerin gerçekleşmesi durumunda birinci, ikinci, uçuncu ve dördüncü fıkralarda belirlenmiş olan katsayıları, sözleşme ücreti artış oranlarını ve ücret tavanları ile 7 nci maddede yer alan ortalama ücret toplamı üst sınırlarını, anılan fıkralarda belirlenmiş olan artış oranı ile S inci madde uyarınca verilecek enflasyon farkını yansıtacak şekilde yeniden belirler ve duyurur, ”

hükmü yer almaktadır.

I- Toplu Sözleşmenin anılan hükmüne ilişkin olarak 01/01/2018-30/06/2018 döneminde geçerli olmak Üzere:

o) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tuturlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0.108550), memuriyet tuban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (1.699121), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zumlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,034424) olarak belirlenmiştir.

b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (e) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 5.941,60 TL’ye yükseltilmiştir.

e) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Ivsaslnrın 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 5.296.80 TL’ye yükseltilmiştir.

ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 4/7/2017 tarihli ve 5820 sayılı Bakanlığımız Genelgesinin 1 inci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendiyle yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %5,69 oranında artırılmıştır.

d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, anılan Genelgenin I inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendiyle yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri *«5,69 oranında artırılmıştır

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.