Ehliyetsiz Görevlendirmeler Emeksiz Kariyer Sağlamaktan Öteye Gitmiyor

Ehliyetsiz Görevlendirmeler Emeksiz Kariyer Sağlamaktan Öteye Gitmiyor

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Erkan SUVEYDAS, Bursa Teknik Üniversitesi ile ilgili yaptığı açıklamada ''Bursa Teknik Üniversitesi'nde son zamanlarda bir süreklilik haline gelen görevlendirmeler kurumsal verimliliğe ve çalışma barışına zarar vermektedir.'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Erkan SUVEYDAS, ''kamu vicdanını zedeleyen ve adalet duygusunu derinden yaralayan bu görevlendirmeler ile üniversitemize kuruluşundan bu yana emeği olan, liyakat ve ehliyet sahibi tecrübeli çalışanlar bir kenara itilmekte, ötekileştirilmektedir.

Üniversitemizin kuruluş aşamasında ve bugünlere ulaşmasında yüklenmiş oldukları görevleri ciddiyetle ve fedakarca yürüten birçok personel, taltif edilmeyi beklerken, görevinden alınmakta, yerlerine ise hangi ilişki odakları ve zümrelerin tavsiyeleriyle gerçekleştiği belli olmayan görevlendirilmeler yapılmaktadır.

Kurumsal tecrübeleri olmadan ve kişisel birikim gözetilmeden gerçekleştirilen görevlendirmeler ile bu kişiler, ehliyet sahibi olmadan kariyer sahibi olmaktadır. Bu görevlendirmeler adalet, liyakat ve hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

Diğer yandan, birikimi ve tecrübesi yok sayılan personel, zamanla kurumsal aidiyet hissini kaybedecek şekilde verimsizliğin ve sıradanlığın içine itilmektedir. Üniversitemizde gerçekleştirilen bu görevlendirmelerle kurumun köklü sorunları göz ardı edilmekte, akademik ve idari sorunlarına çözüm üretmek bir yana sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir.

Şüphesiz rektörlük makamı, atamalar ve görevlendirmeler konusunda yetki sahibidir. Ancak bu yetkinin kullanımı kariyer, liyakat ve adalet ilkelerine uygun olmalıdır. Kurumsal verimliliği ve tecrübeyi esas almak, hakkın ve adaletin tüm personeli kuşatacak şekilde tesis edilmesini sağlamak üniversite yönetiminin asli hedefi olmalıdır.

'Yenilikçi ve girişimci devlet üniversitesi' vizyonuna ulaşmak ancak bu hedeflerle mümkündür.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.