Eğitiminiz Değişirse, Unvanınız Değişmese Bile Ek Göstergeniz Artabilir

Eğitiminiz Değişirse, Unvanınız Değişmese Bile Ek Göstergeniz Artabilir

KamuAjans.Com-Devlet memurlarının aylık maaşlarını ve emeklilik haklarını etkileyen ek göstergeler, memurun eğitim durumunun değişmesine bağlı olarak da yükselebilmektedir.

Hizmet sınıfı, görev unvanı, eğitim durumu ve aylık dereceler gibi i unsurlara bağlı olarak Devlet memurları için belirlenen ek göstergeler, aylık ücret miktarının yanı sıra özellikle de emeklilik haklarını etkilemesinden dolayı, daha yüksek ek göstergelerden yararlanabilmek için memurların çeşitli girişimleri olabilmektedir.

Ek göstergelerinin yükselmesi için memurlar tarafından başvurulan yollardan birisi de eğitim durumlarında değişiklik yapılmasıdır.

Devlet memurlarının eğitim durumlarındaki değişiklikler, kadro unvanları değişemese bile bazen ek göstergelerinin artması sonucunu doğurabilmektedir.

Eğitim durumundaki değişikliğin ek göstergeyi artırması

**Üst öğrenimin bitirilmesi nedeniyle yapılacak intibak işleminin ek göstergeyi yükseltmesi.

Yapılan intibak işleminin memurun aylık derecesini değiştirdiği hallerde, yeni derecesi için öngörülen ek gösterge memurun yararlanmakta olduğu ek göstergeden yüksek ise, ek gösterge artışı gerçekleşmiş olur.

**Eğitim durumundaki değişikliğin, bulunulan hizmet sınıfından dolayı ek göstergeyi yükseltmesi.

Devlet memurlarının bulundukları bazı hizmet sınıflarında ek göstergeler belirlenirken, bazı hizmet sınıflarında eğitim durumuna göre ek göstergeler de farklı belirlenmiştir. Bu farklılık bazen yükseköğrenim mezunu olanlar ve olmayanlar şeklinde olurken, bazen de yükseköğrenimin süresine göre olmaktadır.

Lise dengi mesleki veya teknik okul mezunu olan memurlar yükseköğrenim mezunu olduklarında, her hizmet sınıfında (yardımcı hizmetler sınıfı hariç) ek göstergeleri (ek gösterge belirlenen derecelerde) yükselmektedir.

Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında görev yapanlar, sağlık bilimleri lisansiyeri olmayı sağlayan yükseköğrenim gördüklerinde, diğer alanlardaki yükseköğrenim görmüş olanlara göre daha yüksek ek göstergeden yararlanabilmektedirler.

Din Hizmetleri Sınıfı kapsamında görev yapanlar, dini yükseköğrenim (en az 4 yıllık) mezunu olmayı sağlayan yükseköğrenim gördüklerinde, diğer alanlardaki yükseköğrenim görmüş olanlara göre daha yüksek ek göstergeden yararlanabilmektedirler.

Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.