Eğitim Sorunlarına İlişkin Talep ve Öneriler Milli Eğitim Bakanı'na İletildi

Eğitim Sorunlarına İlişkin Talep ve Öneriler Milli Eğitim Bakanı'na İletildi

Kamuajans.com – Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ile Genel Başkan Yardımcılarımız Asel KAYA ve Nihat ÖRS Milli Eğitim Bakanı sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK ile bir araya geldiler.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak her zaman eğitim ve eğitimcilerin sorunları ile birlikte çözüm önerilerini de dile getirdiklerini ifade eden ÖĞRETİCİ, bakanlığın yapacağı tüm olumlu çalışmalara katkı sunacaklarını ifade ederek eğitimin acil sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı.

Genel başkanımız ücretli öğretmenlik, öğretmen atamaları, yer değiştirme sistemi, sözleşmeli öğretmenlik uygulaması, göreve başlamada ve görevde yükselmelerde uygulanan mülakat, Öğretmenlik Meslek Kanunu, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların sorunları ve acil çözüm bekleyen sorunlar ile çözüm önerilerini içeren detaylı raporumuzu Sayın SELÇUK’a takdim etti. Sayın bakanımıza nazik kabulleri için teşekkür ederiz.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ’nin ayrıca sosyal medyadan Sayın Bakan SELÇUK’la görüşmelerine dair açıklamaları da şu şekildedir:

Bugün Anadolu Eğitim Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK ile görüştük. Görüşmemizde;

Ücretli öğretmenliğin son bulması, öğretmen açığının kapatılması için 2020 yılında yapılacak öğretmen sayısının artırılması;

Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılarak teşvik edici adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sisteminin getirilmesi, bu öğretmenlerimizi Ocak ayında aile birliklerinin sağlanması, Öğretmenlik Meslek Kanunu,

Yıllardır çözülmeyen ek ders adaletsizliğinin giderilerek maaş karşılığı 15 saat olması, göreve başlama ve görevde yükselmelerde uygulanan mülakatın kaldırılması gibi birçok hususta talep ve çözüm önerilerimizi sayın bakanımıza ilettik.

Bakanlığımızın yapacağı her olumlu çalışmada katkı vereceğimizi belirttik. Sayın Bakan'a nazik kabulü ve ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.