EBA Çöktü Mü? Bakan Selçuk Açıkladı

EBA Çöktü Mü? Bakan Selçuk Açıkladı
Kamuajans.com – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalar yaptı. Selçuk, EBA TV'de yaşanan sıkıntıyla ilgili, "Yüz yüze eğitimle birlikte talepte yoğunluk oldu. Aksaklıkların giderilmesi için çalışma yapılıyor" dedi.

Bu bizim için olumlu bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte bir sıçrama oluştu. Bunla ilgili teknik arkadaşlar çalışıyor. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraksamalar, aksamalar oluyor. Belli bir süre sonra gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içerisindeler. Bu altyapı giderek de daha da güçlenecek. Bu talebin karşılanması için her türlü tedbiri alıyoruz almaya da devam edeceğiz. Bu anlamda EBA destek merkezlerinin bugün itibarıyla yarım saat önceki sayı itibarıyla 8 bin 668 olduğu, akşama kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda da çok daha rahat bir erişim imkanı olacak. Gereken tedbirler alınıyor.

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) koronavirüs sebebiyle uzaktan eğitime geçildiği bu dönemde eğitim sisteminin can damarı haline geldi. Hergün milyonlarca öğrencinin giriş yaptığı EBA'ya bu sabah girmeye çalışan öğrenciler şok ile karşılaştı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 1.sınıf öğrencileri için okullarda diğer kademeler için ise uzaktan eğitim sistemiyle başladı. Yeni eğitim öğretim yılının henüz ikinci gününe başladığımız bugünde uzaktan eğitim sistemi EBA sistemine girmeye çalışan eğitimci ve öğrenciler yaklaşık 2 saati aşan süredir sisteme girişe giremediği belirlendi. Yaşanan yoğunluk sebebiyle veri trafiğini kaldıramadığı düşünülen EBA'ya erişim sağlanamıyor.

Dünya'nın en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen twitter'da gündeme gelen bu durum geçtiğimiz haftalarda haberlerde Dünya'nın uzaktan eğitim sisteminde 2. başarılı ülkesiyiz sözleri hatırlatılarak tepkilere neden oldu.

 

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz