Destekler Kapsamında Ücretli Öğretmenler Unutulmamalı

Destekler Kapsamında Ücretli Öğretmenler Unutulmamalı

Kamuajans.com – Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,koronavirüs sebebiyle ara verilen eğitimde görev alan girdiği ders kadar ücret alan ücretli öğretmenlerin bu dönemde maddi desteklerden faydalanması gerektiğini belirtti.

Koronavirüs sebebiyle Eğitim-öğretime ara verilen bu süreçte, kendi ellerinde olmadan işlerinden ve yegâne gelirlerinden mahrum kalan ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER mağdur edilmemelidir.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında esnafa, çiftçiye, emekliye, iş dünyasına verilen destek sosyal devlet olmanın gereklerinden ve yerindedir. Bu kapsamda tek gelir kaynakları ders ücreti olan ücretli öğretmenler de destekten faydalandırılmalıdır.

İş güvencesi olmadan ve eksik sigortalı çalışarak öğretmen açığını kapatan ücretli öğretmenlerimize bu süreçte sahip çıkılmalı, tek geçim kaynakları olan ders ücretleri ders görevleri yapılmış sayılarak ödenmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.