Deprem Bölgesinde Okulların Açılış Tarihi Netleşti

Deprem Bölgesinde Okulların Açılış Tarihi Netleşti

Elazığ depreminin 5. gününde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koordinasyon merkezinde, deprem bölgesindeki okulların açılış tarihleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, okulların Elazığ'ın tamamında ve Malatya'nın bazı ilçelerinde 10 Şubat'ta, üniversitelerin ise 17 Şubat'ta açılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasının devamında ''Önemli bir bilgi daha; 3 Şubat'ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya'yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. dışardan gelecek öğretmenlerimiz var. ortaya koyduğumuz sonuç, sayın milli eğitim bakanımızla da değerlendirdik, az sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettik.

3 Şubat'ta Elazığ'ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat'a, aynı zamanda Malatya'da 3 Şubat'ta açılacak okulların Doğanyol, Pötürge, kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat'ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.