Binlerce Öğretmene Uzaktan Eğitim Fırsatı

Binlerce Öğretmene Uzaktan Eğitim Fırsatı

Öğretmenlerin beklediği ulusal ve uluslararası akredite sertifikalı uzaktan eğitim programları için başvurular açıldı. Programlar, dijital girişimcilikten bilgi işlemsel düşünme becerilerine, proje danışmanlığından İngilizce öğretimine, müze ve afet eğitimlerinden yapay zekadan dijital güvenliğe bilişim alanında hazırlandı.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin iş birliğinde hazırlanan ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından akredite edilen eğitim programlarını online ortama taşıdıklarını belirten MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, 2023 Vizyon Belgesi'nde öğretmenlere mesleki gelişim programlarını online platforma taşıyacaklarını ve öğretmenlerin tamamının erişimine açacaklarına dair verdikleri sözü gerçekleştirdiklerinin mutluluğunu paylaştı.

Pandemi süreci öncesinde alt yapısı kurulan online eğitimleri hızlandırarak mesleki gelişim programlarını uzaktan eğitim sistemine uygun olarak yapılandırdıklarının altını çizen MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı,"18 Mayıs-1 Eylül tarihleri arasında 500 bin öğretmen ve okul yöneticimiz için Türk eğitim tarihinin en büyük uzaktan eğitim mesleki gelişim programını başlatıyoruz." dedi.

Öğretmenlerin bilgi, beceri ve uzmanlıklarını geliştirmek üzere senkron ve asenkron olarak düzenlenecek eğitimler bilişim teknolojileri alanında; Cisco iş birliğinde; bilgisayar ağlarına giriş (CCNA 1), Python, siber güvenlik, nesnelerin interneti (IoT), Oracle iş birliğinde; veri tabanı (Temel Düzey), java (Temel Düzey), Google iş birliğinde; dijital girişimciliğin temelleri, Flutter ile yazılım geliştirme, Kotlin ile yazılım geliştirme, bilgi işlemsel düşünme becerisinin disiplinler arası yaklaşım ile öğretimi, Autodesk iş birliğinde; Bilgisayar Destekli Tasarım" şeklindedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.