Bilfenli Öğrenciler Kodlamada Türkiye 1. Si

Bilfenli Öğrenciler Kodlamada Türkiye 1. Si

Teknolojide sınır tanımayan ve öğrencilerini, teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen Bilfen Okulları, başarısını yine bir ödülle pekiştirdi.

Teknolojide sınır tanımayan ve öğrencilerini, teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen BilfenOkulları, başarısını yine bir ödülle pekiştirdi.

Microsoft, QNB Finansbank ve Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleşen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi kapsamında düzenlenen “KODU CUP TÜRKİYE 2017” yarışmasında Bilfenli öğrenciler, Türkiye 1.si olarak okullarına büyük bir gurur yaşattı.

Bilfen Ankara Çayyolu İlköğretim Kurumu 8. sınıf öğrencilerinden oluşan “The Coding Explorers” takımı, geliştirdikleri “Windmill” adlı oyunlarıyla teknoloji dünyasının hücresi kabul edilen kodlama tekniği ile büyük bir başarıya imza attı.

Yeni Nesil Turizmin Kodları Bilfenlilerde

Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi ve doğal güzelliklerin modellemesiyle oluşturulan ve kodlarla geliştirilen Windmill adlı oyunda öğrenciler, Hasankeyf, Kaman Kalehöyük, Afrodisias, Pamukkale, Manyas Kuş Cenneti ve Hatay Samandağı Milli Parkı’nı işlediler.

Bu oyunla herkesin sanal ortamda Türkiye’yi dolaşarak bu bölgeleri ziyaret edebileceklerini belirten yetenekli öğrenciler, asıl hedeflerinin tarihi ve doğal alanlarını korunması olduğunun altını çizdiler. Bu tarz oyunların Türkiye turizmine katkı sağladığını da belirten genç mucitler, 12 – 14 yaş grubunda 1. olarak hem öğretmenlerine hem de ailelerine gurur kaynağı oldular. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.