Başka Kurumda Görevliyim Ücretli Öğretmenlik Yapmama Hangi Kurum İzin Verir?

Başka Kurumda Görevliyim Ücretli Öğretmenlik Yapmama Hangi Kurum İzin Verir?

Kamuajans.com – Bir kamu kurumunda 375 sayılı KHK Ek 25.madde kapsamında 1 yıllık süreyle kurum emrinde geçici süreli olarak görevlendirilen, 657 Sayılı Kanuna tabi memurum. Bulunduğum ilçede ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunmak istiyorum. Eğer bu görevi ifa etmemde sakınca yok ise görevlendirme için onayı kadromun olduğu kurumdan mı yoksa görevlendirildiğim kurumdan mı almam gerekiyor?

Soru

Merhaba,

Bir kamu kurumunda 375 sayılı KHK Ek 25.madde kapsamında 1 yıllık süreyle kurum emrinde geçici süreli olarak görevlendirilen, 657 Sayılı Kanuna tabi memurum. Bulunduğum ilçede ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunmak istiyorum. Eğer bu görevi ifa etmemde sakınca yok ise görevlendirme için onayı kadromun olduğu kurumdan mı yoksa görevlendirildiğim kurumdan mı almam gerekiyor?

Yeni dönem için başvuruların başlamak üzere olduğunu düşündüğümden bilgilendirirseniz sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu:

"Ders görevi:

Madde 89 -Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir. Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı,ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile tespit olunur."



Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar:

"Ders ücreti karşılığında görevlendirme

MADDE 9- (1) Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde;



a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate kadar ek ders görevi verilebilir."

"Kurumlar arası geçici görevlendirme

Ek Madde 25- Hakim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar hariç olmak üzere, statülerine bakılmaksızın bir kadro veya pozisyona dayalı olarak kamu kurum veya kuruluşlarında istihdam edilenler, kurumlarının muvafakatiyle bir yılı geçmemek üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilebilir. Bu süre birer yıl olarak uzatılabilir. Kamu kurum veya kuruluşlarının emrine geçici görevlendirilenler mali ve sosyal hak ve yardımlarını kurumlarından alırlar. Bunlar bu şekilde görevlendirildikleri süre boyunca kurumlarından aylıklı izinli sayılırlar. Geçici görevlendirilenlerin özlük hakları devam eder ve bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır. Terfileri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın süresinde yapılır. Bunların geçici görevlendirildikleri kurumda geçirdikleri süreler kendi kurumlarında geçirilmiş sayılır. Akademik unvanların kazanılması için gerekli şartlar saklıdır. Bu maddeye göre görevlendirilenler, görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür."

375 sayılı KHK ek 25. Madde ile görevlendirildiğiniz kurumun emrindesiniz, buranın mevzuatına uymakla yükümlüsünüz. Bu nedenle ücretli öğretmen olarak çalışabilmenizin geçici görevli olduğunuz kurumdaki amirinizce onaylaması gerektiğini düşünüyoruz.


Kaynak : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.