Atama Bekleyen 700 Bin Öğretmen, Sözleşmeli Öğretmenlik ve Formasyon Sorunu Çözülmeli

Atama Bekleyen 700 Bin Öğretmen, Sözleşmeli Öğretmenlik ve Formasyon Sorunu Çözülmeli

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Milli Eğitim Bakanlığında çözüm bekleyen önemli sorunlara dikkat çekti. İşte ÖĞRETİCİ’nin açıklamaları.

Milli Eğitim Bakanlığında çözüm bekleyen temel sorunlardan üçü için acilen çalışma yapılmalıdır. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCi bu üç temel sorunu şu şekilde sıraladı:

- 700 bin atama bekleyen öğretmen,

- Sözleşmeli öğretmenlik,

- Pedagojik formasyon.

MEB’de sadece bu sorunlar yok elbette ki, fakat temel olarak bu sorunların çözümü için üzerine girilmedikçe temelde yer alan sorunlar alana da yayılarak büyümeye ve eğitim-öğretimde ciddi aksamalara sebep olmaya devam ediyor.

PEDAGOJİK FORMASYON

Atama bekleyen 700 bin öğretmen varken formasyon ile öğretmen adayını çoğaltmaya gerek yok. MEB bu konuda YÖK ile işbirliği yapmalı ve tüm üniversitelerde formasyona son vermelidir.

ATAMA BEKLEYEN 700 BİN ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığında atama bekleyen 700 bin öğretmen var ve Bakanlığında acilen 100 bin öğretmene ihtiyacı! Hal böyle iken MEB atamalar konusunda ciddi bir atak yapmalıdır. MEB bu sene 100 bin öğretmen açığı ve bir o kadar ücretli öğretmen ile eğitim-öğretime başlandığını unutmamalı, atama bekleyen öğretmenler ile öğretmenlerini bekleyen öğrencileri buluşturmalıdır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI SON BULMALI

Bu nedenle sözleşmeli öğretmenlik sistemi tamamen kaldırılmalı, atamalar bundan sonra KADROLU olarak yapılmalıdır. Kanuni düzenleme yapılıncaya kadar da tüm sözleşmeli öğretmenlerin aile birlikleri sağlanmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.