Anaokulu ve Kreşlerde Yüz Yüze Eğitim Kararı Gözden Geçirilmelidir

Anaokulu ve Kreşlerde Yüz Yüze Eğitim Kararı Gözden Geçirilmelidir

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz “okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin devam etmesine dair kararı gözden geçirilmelidir” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 20 Kasım 2020 Cuma gününden 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğine yönelik bir açıklama yaptığını hatırlatan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “ancak söz konusu açıklamanın daha mürekkebi kurumadan bir genelge yayımlayarak, bu defa resmî ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağını ifade etmiştir. Bu genelge eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmesi gerekçesiyle uyuşmamaktadır, yeniden değerlendirilmeye muhtaçtır” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz “Bakanlığın yılsonuna kadar resmî ve özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara vermesini, “Her işin başı sağlık” diyerek makul görmüş; öğrenme kayıpları başta olmak üzere yüz yüze eğitim yapılmamasının neden olacağı aksaklıklara rağmen salgının etkisinin azalarak eğitim-öğretimde normale dönüşe vesile olacağı beklentisiyle bu kararı yerinde bulmuştuk. Fakat bugün yayımlanan yeni genelgeyle okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının ve yüz yüze eğitimin salgına olumsuz bir etkisinin olmadığını ya da okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimizin “çocuk bakıcısı” yerine konulması algısını ortaya çıkarmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı’nı, okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması kararını gözden geçirmeye ve/veya salgınla mücadele sürecine olumsuz etkisi olmayacaksa 1, 8 ve 12. sınıflar ile Destekleme ve Yetiştirme kurslarından başlayarak en kısa sürede yüz yüze eğitime geçilmesi kararı almaya çağırıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.