Aday Öğretmenlerin Performans Değerlendirmesi Yazısı

Aday Öğretmenlerin Performans Değerlendirmesi Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 20299769-399-E.7009383 sayılı Aday Öğretmenlerin Performans Değerlendirmeleri konulu 15 Mayıs 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Doç. Dr. Adnan Boyacı imzalı resmi yazıda Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarında görev yapan sözleşmeli yada kadrolu aday öğretmenlerin performans değerlendirmesine tabi tutulduğu, performens değerlendirmenin ise Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Performans değerlendirmesi" başlıklı 16. maddesi 3. fıkrasındaki; "Performans değerlendirilmesi, bir dönemde en az altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenler hakkında uygulanır. 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, her türlü kanuni izin ve sağlık raporları ile fiilen öğretmenlik görevi dışındaki geçici görevlendirmelerde geçen süreler bir dönemde altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapma süresinden sayılmaz." hükmü gereği gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Covid 19 salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında, 13 Mart 2020 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda uzaktan eğitime başlandığının hatırlatıldığı resmi yazıda; uzaktan eğitim sürecinde aday öğretmenlerin idari izinli sayıldığı, uzaktan eğitim faaliyetlerine fiilen katıldıkları ifade edilmiştir.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde fiilen 60 iş gününü dolduran aday öğretmenlerin performans değerlendirmesinin aday öğretmenlere tanımlanan danışman öğretmen, okul müdürü ve maarif müfettişleri tarafından yapılması makam oluru ile uygun görüldüğü, performans değerlendirme sürecindeki görev ve sorumlulukların bu kapsamda yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.